Nuo šiol, supaprastinus paslaugų teikimo procedūras, rinkliava už leidimo mokymo įstaigai mokyti asmenis, susijusius su pavojingųjų krovinių vežimu geležinkelių transportu, išdavimą mažėja nuo 134 eurų iki 29 eurų. Taip pat nustatoma 17 eurų rinkliavą už suteikiamos teisės mokyti asmenis patikslinimą pasikeitus įstaigos pavadinimui.

Be to, nuo šiol LTSA nebebus įgaliota teikti pramoginių ir asmeninių savaeigių laivų statybos ir remonto techninę priežiūrą – tokių laivų gamintojams yra suteikiamas gamintojo kodas ir jie prisiima atsakomybę už savo gaminius.

Panaikinamos atskirai nustatytos rinkliavos, susijusios su pavojingųjų krovinių vežimu geležinkelio keliais, jos perkeliamos prie rinkliavų, susijusių su pavojingųjų krovinių vežimu automobilių keliais.

Galiausiai, patikslinti rinkliavų už šiuos veiksmus pavadinimai: užsienio šalies Lietuvos Respublikai perduoto kelionės leidimo vežti krovinius ir keleivius išdavimą; pažymėjimų, kuriais patvirtinama pavojingų krovinių vežimo saugos specialistų kvalifikacija, išdavimą, jų dublikatų išdavimą ar pratęsimą.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją