Planuojama, kad per artimiausius metus pajudės Laisvės alėjos rekonstrukcija – per trejus metus už 16 mln. Lt planuojama rekonstruoti 300 metrų atkarpą nuo A. Mickevičiaus gatvės iki Laisvės alėjos 28-uoju numeriu pažymėto pastato.

Visa dokumentacija paruošta ir projektas turėtų pajudėti“, - sakė Kauno savivaldybės Miesto tvarkymo skyriaus vedėjas Aloyzas Pakalniškis.

Panemunės tilto rekonstrukcijai per trejus metus numatyta 36 mln. Lt - po 12 mln. Lt kasmet.

Jau pradėti įgyvendinti ES finansuojami projektai – Savanorių prospekto įkalnės ir K. Petrausko gatvės rekonstrukcijos. Šiais metais šiems projektams iš ES iš viso planuojama gauti kiek daugiau nei 4 mln. Lt, 2016 metais ES parama turėtų siekti 10 mln. Lt.

2016 metais planuojama pradėti Raudondvario plento rekonstrukciją. Būtent 10 mln. Lt ES paramos ir tektų šio projekto įgyvendinimui. Iš viso planuojama rekonstruoti beveik 7,6 km ilgio Raudondvario plento ruožą – nuo Jurbarko gatvės iki Kauno miesto ribos.

Realūs darbai turėtų prasidėti Žemaičių gatvėje, ties paminkline Prisikėlimo bažnyčia - čia planuojama sutvarkyti 260 metrų šaligatvio.

Šiais metais už 1,2 mln. Lt planuojama suremontuoti 2,2 km Elektrėnų gatvės atkarpą (nuo Pramonės pr. iki Biruliškių g.). Už 1,6 mln. Lt bus atliekami darbai Šiaurės prospekte – bus remontuojama įkalnė ir atkarpa nuo Lansbergio – Žemkalnio gatvės iki Savanorių prospekto.

Šiais metais už 6 mln. Lt planuojama suremontuoti ir 5,4 km ilgio Jonavos gatvės atkarpą nuo Šauklių iki Kleboniškio gatvės. Dideli darbai laukia ir Panerių gatvėje – už beveik 0,8 mln. Lt bus suremontuota 2,7 km. ilgio gatvės atkarpa.

Taip pat remonto sulauks Rokelių, Drobės gatvės, Vaišvydavos plentas, Rūko, Didžioji, Piliuonos gatvės, planuojama rekonstruoti Vytauto prospekto sankryžas su Griunvaldo ir Miško gatvėmis, Karaliaus Mindaugo prospekto ir Čiurliono gatvės sankryžą.

Duobių taisymui kasmet numatyta po 4 mln. Lt.

Iš viso per trejus metus į Kauno gatves planuojama investuoti 128,6 mln. Lt. Iš viso Kauno gatvių ilgis siekia apie 970 km.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (57)