Dėl to, kaip teigia Valstybinės darbo inspekcijos atstovė Jolanta Bielskienė, teko sustabdyti nuvirtusio tilto padarinių likvidavimo darbus.

„Trečiadienį Valstybinės darbo inspekcija nuvyko į griūvančio tilto vietą ir pamatė, kad yra daug pažeidimų, daug pavojų žmonėms. Todėl sustabdė visus darbus. Avarijos likvidavimo darbai buvo vykdomi neparengus griovimo darbų plano. Nebuvo atlikti nugriuvusio tilto dalį laikančių atraminių konstrukcijų patvarumo bei stiprumo skaičiavimai bei vertinimai, kokiu būdu galima toliau saugiai užtikrinti darbuotojų darbą saugą bei sveikatą“, – LRT radijui pirmadienį sakė J. Bielskienė.

„Buvo nustatyta, kad pavojingiems griovimo darbams vadovauja nustatyta tvarka neatestuotas darbų vadovas, kuris tikrinimo metu negalėjo pateikti jokių darbuotojų saugą ir sveikatą darbe užtikrinančių sprendimų. Pavojinga zona nebuvo aptverta: nepaženklinta saugos sveikatos ženklais ir panašiai“, – teigė ji.

Dėl visų šių įvardintų pažeidimų, akcentavo Valstybinės darbo inspekcijos atstovė, teko sustabdyti avarijos likvidavimo darbus.

„Darbo inspekcija sustabdė visus darbus. Buvo leidžiama tik daryti pasiruošimo darbus, kurie užtikrintų, kad avarijos pasekmės bus likviduojamos saugiai, kad nebus nelaimingų atsitikimų“, – pridūrė ji.

Kad reaguojant į nugriuvusį tiltą buvo padaryta pažeidimų nesigina ir darbus atliekančios bendrovės „Kauno tiltai“ generalinis direktorius Aldas Rusevičius. Pasak jo, Valstybinei darbo inspekcijai pro akis nepraslydę pažeidimai veikiausiai buvo greito reagavimo pasekmė.

„Galbūt žmonės iš to netikėtumo padarė kai kuriuos veiksmus, kurių negalėjo daryti. Bet po to mes turėjome susitikimus su Darbo inspekcijos atstovais (...) Kartu suderinome, parengėme technologinio projekto korekcijas, numatant saugias zonas technikai bei darbininkams“, – LRT radijui teigė A. Rusevičius.

ELTA primena, kad antradienį, apie 22 val. gautas pranešimas, kad prie prekybos centro „Mega“ Kaune griuvo tiltas, einantis per Nerį. Pranešta, kad įgriuvo dalis tilto, pusė jo esą pakibo ore. Žmonės įvykio metu nenukentėjo.

A. Meškinio tilto per Nerį (viduriniojo tilto) rekonstrukcijos ties Kaunu darbai pradėti praėjusiais metais. Pagal sutartį darbai turėjo būti baigti iki 2024 m. pabaigos. Šios sutarties darbų vertė – 68,37 mln. eurų su PVM. Skaičiuojama, kad šiuo kelio ruožu, į kurį patenka ir minėtas tiltas, nuo Biruliškių sankryžos iki „Via Baltica“ kai kuriomis dienomis automobilių srautas siekia iki 78 tūkst. automobilių.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją