„Sunku patikėti, bet šiemet sukanka dvidešimt metų nuo „Rail Baltica“ projekto planavimo pradžios. Ta proga Estijos susisiekimo ministras Lietuvos vyriausybę vadina kvailiais, tačiau „The Economist“ turi kitą versiją - geležinkelių operatorius monopolistas „turi intymių santykių su Rusija“, yra patenkintas jungtimis su Rytais ir visai nesuinteresuotas „Rail Baltica“ projekto vystymu, todėl jį sabotuoja (nepaisant to, kad ES finansuotų 85 proc. investicijų). Mano asmenine ir subjektyvia nuomone, reikalavimas vėžę tiesti pro Vilnių, o ne Kauną, neturi rimtų ekonominių argumentų ir net prieštarauja valstybės regioninei politikai. Kodėl viskas turi būti sukoncentruota Vilniuje? Ar daugumai Lietuvos gyventojų lengviau pasiekti Vilnių, ar Kauną?“, - rašė ekonomistas.

„Lietuvos vyriausybėje esama kvailių. Kai atėjo nauja valdžia, jie pasidavė „Lietuvos geležinkelių“ įtakai. Lietuvos vyriausybė gaišta laiką“, - leidinio „The Wall Street Journal“ žurnalistui sakė Estijos susisiekimo ministras Juhanas Partsas.

Į tokį apsisakymą aštriai sureagavo Lietuvos vyriausybė. Ministras pirmininkas Algirdas Butkevičius sakė: „Derybos dėl projekto „Rail Baltica“, kuris vienodai svarbus visoms trims Baltijos valstybėms, tebevyksta, o Lietuva stengiasi apsaugoti savo nacionalinius interesus – tai mūsų Vyriausybės pareiga. Norėtųsi tikėti, kad viešojoje erdvėje išsakyti Estijos ekonomikos ir susisiekimo ministro žodžiai kai kurių mūsų ministrų kabineto narių atžvilgiu yra nesusipratimas. Lauksime Estijos ambasadoriaus paaiškinimo“.

Užsienio reikalų ministro Lino Linkevičiaus teigimu, „Paprastai būna įvairių dialogų tarp vyriausybių, bet yra vartojami tam tikri žodžiai, kurie neprasilenkia su etika. Bet šiuo atveju, kadangi vienos šalies ministras leido sau tam tikrų stipresnių epitetų, aš manau, kad mes paprašysime ambasadoriaus paaiškinti, ir tai bus pirmadienį padaryta“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (519)