Dešimt kilometrų nutįsusioje eilės vairuotojams tenka laukti apie pusantros paros, kad būtų patikrinti muitininkų ir pasieniečių, pranešė „Lietuvos ryto“ televizija.

Pirmadienį eilėje laukiančius vairuotojus aplankė Lietuvos nacionalinės vežėjų asociacijos „Linava“ prezidentas Algimantas Kondrusevičius. Jis sveikino vairuotojus su Kalėdomis ir dovanojo kalėdaičių.

Vežėjų atstovų teigimu, eilės Lietuvos ir Baltarusijos pasienyje susidarė po vadinamosios muitininkų akcijos, kai gruodžio 5 dieną buvo sulaikyti beveik 30 pareigūnų. Prie grūsties prisidėjo ir oro sąlygos, įprastai prieš šventes padidėjantis transporto srautas.

Lietuvos muitininkai tvirtina dabar dirbantys visu įmanomu pajėgumu.

Ilgos valstybės sieną norinčių kirsti vilkikų eilės Lietuvos ir Baltarusijos pasienyje susidarė gruodžio pradžioje.

Baltarusija dėl to Lietuvai įteikė notą, kurioje priminė, jog pagal esamus susitarimus šalys per parą privalo praleisti per Baltarusijos ir Lietuvos sieną 600 krovininių automobilių, ir prašė užtikrinti, kad to būtų laikomasi.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (66)