Artimiausiu metu dalis investicijų bus nukreipta keturių daugiasisteminių ir dviejų dyzelinių lokomotyvų įsigijimui. Daugiasisteminiai lokomotyvai bus nukreipti į elektrifikuotas maršrutų atkarpas Lenkijoje, o dyzeliniais bus operuojama dar neelektrifikuotame geležinkelio ruože prie Lietuvos pasienio. Kartu su lokomotyvais bus įsigyti 6 nauji vagonų sąstatai puspriekabėms ir konteineriams gabenti.

„Lenkijos rinka yra ypatingai konkurencinga, joje veikia daugybė operatorių. Techninį parką Lenkijoje telksime tiek įsigydami, tiek nuomodamiesi riedmenis – tokiu būdu užtikrinsime plėtros spartą, didinsime tarptautinių reisų intensyvumą bei efektyvinsime krovinių gabenimo trukmę. Lietuva yra autotransporto šalis, per kurią gabenama didelė dalis krovinių tarp Rytų ir Vakarų.

Todėl siekiant plėsti geležinkelių paslaugas Lietuvoje svarbu fokusuotis į Lenkijos rinką ir taip atverti naujas galimybes mūsų klientams.

Vakaruose intermodalinis krovinių gabenimas jau yra stipriai išvystytas, todėl šioje rinkoje matome didelį potencialą. Artimiausiais metais planuojame pradėti gabenti krovinius į intermodalinius terminalus Lenkijoje, Italijoje ir Vokietijoje“, – teigia „LTG Cargo“ vadovė Eglė Šimė.

Šioje Europos „juostoje“ gyvena per 100 mln. žmonių. Tiesioginiai vežimai geležinkeliais į Vakarų Europą naujas galimybes atvers ir bendrovėms „LTG Cargo“ bei „LTG Cargo Polska“, ir kitiems Lietuvos ekspeditoriams bei prisidės prie ambicingų Europos žaliojo kurso tikslų.

2022 m. plėsdama veiklą bendrovė „LTG Cargo Polska“ taip pat ketina auginti komandą Lenkijoje – planuojama, kad iki metų pabaigos ją sudarys iki 50 įvairių logistikos sričių darbuotojų.

Primenama, kad sausio viduryje bendrovė „LTG Cargo“ pranešė apie tarptautinei veiklai vykdyti išsinuomotus du lokomotyvus, kurie bus naudojami didinant intermodalinių krovinių gabenimo apimtis iš Kauno intermodalinio terminalo į Nyderlandus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)