Į Briuselio EP atstovus kreipėsi dvi didžiausios vežėjų asociacijos – Lietuvos nacionalinė vežėjų automobiliais asociacija „Linava“ bei Tarptautinis transporto ir logistikos aljansas (TTLA), informuoja „Linava“.

„Mes prašome svarbiausio dalyko – neįtraukti Mobilumo paketo į balandžio ir artimiausių mėnesių plenarinės sesijos darbotvarkes, kol nepaaiškės esamos krizės padariniai transporto sektoriui. Tikimės, kad šį mūsų prašymą Europos Parlamento vadovams solidariai palaikys ne tik kitų ES šalių vežėjų asociacijos, bet ir politinių grupių atstovai iš Latvijos, Estijos, Lenkijos, Vengrijos, Rumunijos, Bulgarijos, Maltos, Kipro bei kitų valstybių. Galutiniame derybų dėl Mobilumo paketo etape Europos Parlamento vaidmuo yra lemiamas“, – sako „Linavos“ prezidentas Romas Austinskas.

Pasak TTLA generalinio sekretoriaus Tomo Jurgelevičiaus, daugiausiai prieštarų tarp ES narių kelia nuostata, įpareigojanti vilkikus periodiškai grąžinti į jų registracijos šalį.

Vežėjai europarlamentarams akcentuoja, kad transporto sektorius jau susidūrė su neigiamais ekonominiais padariniais, tačiau tikrasis jų mastas išryškės ateityje ir tiesiogiai priklausys nuo pandemijos suvaldymo ES ir už jos ribų.

Šią savaitę ES Transporto taryboje, nepaisant 9 ES valstybių narių prieštaravimo, buvo patvirtinta Tarybos pirmojo skaitymo pozicija dėl Mobilumo paketo, todėl netrukus turėtų būti pradėtas antrasis skaitymas EP.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)