Kaip teigiama publikacijoje, „Lietuvos geležinkelių“ įmonė „LTG Cargo“ iki pernai metų pabaigos turėjo sutartį su J. Milskajos įmone „Balt-Magistral“, pagal kurią Kaliningrado tranzitu buvo gabenami verslo kroviniai: cementas, keramika, naftos produktai. LRT pateikti duomenys rodo, kad jau prasidėjus karui Ukrainoje „Lietuvos geležinkeliai“ už paslaugas gavo 11,5 mln. eurų.

Nors „Lietuvos geležinkelių“ atstovai teigia, kad sutartis su minėta Kaliningrado įmone buvo nutraukta dar 2022 m. gruodžio 31 dieną, kroviniai keliavo tik iki pernai birželio vidurio, o LRT ir partnerių iš „Proekt Media“ turimi duomenys rodo, kad „LTG Cargo” vykdė atsiskaitymus su šia bendrove dar iki liepos vidurio.

Visgi LRT pažymi, kad „Lietuvos geležinkeliai“ apie klientų ryšius su Rusijos prezidento Vladimiro Putino aplinka galėjo nežinoti – apie J. Milskajos santuoką su A. Kurenkovu viešai pranešta tik šį rugpjūtį, ministru jis paskirtas pernai gegužę, po Rusijos invazijos į Ukrainą, o į ES sankcijų sąrašus įtrauktas pernai gruodį.