Prieš mėnesį „Lietuvos geležinekliai“ ir įmonės „PKN Orlen“ antrinė bendrovė „Orlen Lietuva“, pasirašė sutartį, užbaigusią kelis metus trūkusį ginčą dėl krovinių pervežimo geležinkeliais tarifo.

Tai žingsnis, kuris turėtų išgelbėti Mažeikių naftą, rašo fakt.pl.

Šios sutarties pasirašymo minėjime dalyvavo ir premjeras S. Skvernelis, taip pat Lenkijos Senato vicepirmininkas Adamas Bielanas ir „PKN Orlen" vadovas Wojciechas Jasinskis.

„Vadovas Jasinskis išsprendė didžiausią geopolitinę problemą tarp mūsų šalių“, - minėjime sakė S. Skvernelis.

Tačiau kaip rašo „Fakt“, lemtingas susitikimas Mažeikių likimui vyko visgi Varšuvoje, praėjusių metų lapkritį. Ir, beje, jis vyko be W. Jasinskio.

Lietuvos premjeras su savo patarėju, buvusiu krepšininku Tomu Pačėsu, viename Varšuvos restorane susitiko su PiS lyderiu Jaroslawu Kaczynskiu ir A. Bielanu.

Šio susitikimo metu buvo sutarta, kad reikia gelbėti investiciją, kuri buvo svarbi žuvusiam Lenkijos prezidentui, J. Kaczynskio broliui dvyniui L. Kaczynskiui.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (151)