Tačiau, dienraštis „Gazeta Wyborcza” rašo, kad Lenkijos delegacija nutylėjo tą faktą, jog Rusijos ir Baltarusijos vežėjai bus įleidžiami su pilnais bakais degalų už kuriuos nebus imamas mokestis.

Dienraštis pastebi, jog „Įstatymo ir teisingumo” vyriausybė dalį priimtų Maskvoje susitarimų nutylėjo. Pasak „Gazeta Wyborcza”, Lenkija sutiko, kad šios šalies Infrastruktūros ministerija kreipsis į Lenkijos Finansų ministeriją su siūlymu iš Rusijos ir Baltarusijos į Lenkijos teritoriją įvažiuojančių vežėjų neimti jokių mokesčių už į šalies teritoriją įvežamus ir išvežamus degalus.

Tai patvirtino ir ir Lenkijos Infrastruktūros ministerijos atstovė spaudai Elzbieta Kisil.

Dienraštis primena, kad 2008 metų pabaigoje Rusijos spaudžiama Lenkija sutiko padidinti nuo 200 iki 600 litrų degalų limitą, kuriuos galima įvežti į ES teritoriją be muito ir mokesčių. Lenkijos Finansų ministerija ilgai tam priešinosi, aiškindama, jog per metus šalis gali prarasti apie 500 mln. zlotų (apie 114 mln. eurų), nes tuo metu dyzelino litras kainavo apie 1.15 zl. (0,26 euro), o dabar jau kainuoja 1.89 zl. (0,43 euro).

Dienraščio paskaičiavimais, neapmokestintinų degalų iš Rusijos ir Baltarusijos įvežimas, Lenkijai gali kainuoti kelis šimtus milijonų zlotų. Be to, Lenkijoje dar labiau suklestės ir taip jau gigantiška šešėlinė degalų rinka.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (16)