Pasak Lenkijos angliakasybos Solidarumo profsąjungos pirmininko Dominiko Kolorzo, mažiausiai vienas traukinys su rusiška anglimi neįvažiavo į Lenkiją. Tuo tarpu jo pavaduotojas Stanislawas Klyszas, kuris yra protesto akcijos koordinatorius, Lenkijos spaudos agentūrai PAP sakė, jog angliakasiai neįsileis į Lenkiją nei vieno traukinio iš Kaliningrado su rusiška anglimi.

“Blokuosime perėją iki savaitės pabaigos, kad atkreiptume dėmesį į tai, jog akmens anglies importas į Lenkiją sudarė sudarė 11 milijonų tonų, dauguma jos – iš Rusijos”, –sakė jis.

„Eurostat" duomenimis, nuo 2014 metų sausio iki balandžio į Lenkiją įvežta apie 2,5 mln. tonų akmens anglies, daugiausiai iš Rusijos.

Lenkų angliakasiai sako, jog tai tik oficialūs duomenys, o iš tiesų akmens anglies importas iš Rusijos gali būti daug didesnis. Tuo tarpu Solidarumo profsąjungos duomenimis, Lenkijos sandėliuose guli apie 5 mln. tonų lenkiškos anglies. Rusai lenkams anglį parduoda gerokai sumažintomis kainomis, nežiūrint į transporto išlaidas, nes patekdama į Lenkiją rusiška anglis turi būti pervežta kelis tūkstančius kilometrų.

Artimiausiu metu lenkų angliakasiai Varšuvoje organizuoja protesto akciją prieš rusišką anglį ir bandys pakeisti šalies vyriausybės poziciją šiuo klausimu.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (278)