„Aptarėme transporto klausimus, konkrečiai „Rail Baltica“ klausimą. Latvijos pusė supranta, kad būtų „Rail Baltica“ atšaka į Vilnių. Mes su premjeru kalbėjome, kad būtų svarbu pateikti šį projektą finansavimui iki 2016 metų“, - penktadienį Vilniuje spaudos konferencijoje po susitikimo Lietuvos premjeru Algirdu Butkevičiumi sakė L.Straujuma.

Lietuvos ministras pirmininkas Algirdas Butkevičius sakė, jog su Latvijos premjere apsikeista informacija apie „Rail Baltica“ projektą.

„Pasikeitėme informacija dar nuo to laiko, kai aš buvau susisiekimo ministras, kada buvo pasirašytas „Rail Baltica 1“ projektas. Pasakiau, kad mes vėžę jau tiesiame nuo Lenkijos iki Kauno, kad greitis bus 120 kilometrų per valandą, kalbėjome ir apie techninius klausimus“, - sakė Lietuvos Vyriausybės vadovas.

Vilniuje Latvijos Vyriausybės vadovė penktadienį dar planuoja susitikti su prezidente ir Seimo pirmininke. Latvijoje nauja Vyriausybė su premjere L.Straujuma suformuota sausį.

Estijos ministras pirmininkas Andrusas Ansipas mano, jog Vilniaus prijungimas prie „Rail Baltica“ yra Lietuvos ir Europos Komisijos derybų objektas. Lietuvos premjeras sako, kad Vilniaus įtraukimas į „Rail Baltica“ leis lengviau apginti viso projekto naudą, derantis su Briuseliu dėl finansavimo.

Lietuva 100 kilometrų atšaką nuo Kauno iki Vilniaus nori modernizuoti, kad visų Baltijos valstybių sostinės būtų sujungtos transeuropine vėže.

2015 metais Lietuvoje turėtų būti nutiesta apie 1,3 mlrd. litų vertės apie 120 kilometrų transeuropinės vėžės nuo Lenkijos sienos iki Kauno.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (16)