LRT RADIJO klausytojas sako, kad dažnai tenka važinėti autobusais ir troleibusais po Vilnių ir viešajame transporte jis nuolat susiduria su viena problema.

„Kai Vilniečio kortelę pasipildai pinigėliais, ją reikia aktyvinti. Troleibusuose, autobusuose dabar sumontuoti nauji kortelių aktyvinimo aparatai. Yra viena problema – tuose aparatėliuose reikėtų padaryti ekranų apšvietimą. Dabar pridedi kortelę, supypsi signalas, žiūri ir nieko nematai. Kiek važiuoju, labai daug kas tuo skundžiasi, prašo kitų, kad pažiūrėtų, ką ten rodo, kiek ten pinigėlių yra, iki kiek galioja. Manau, kad nebūtų labai daug išlaidų ten kokią lemputę įmontuoti ir tą ekraną apšviesti“, – svarsto LRT RADIJO klausytojas.

Bendrovės „Vilniaus viešasis transportas“ technikos direktoriaus pavaduotojas J. Komorovas sako, kad klausytojas užduoda labai teisingą klausimą, o ši problema yra gerai žinoma.

„Dabar sumontuoti Vilniečio kortelių skaitytuvai yra jau pasenę. Vilniaus miesto savivaldybė juos įsigijo 2008 metais ir kažką pakeisti esamuose žymekliuosen – praktiškai neįmanoma“, – tikina J. Komorovas.

Pasak jo, dabar svarstoma galimybė atnaujinti visą sistemą ir įsigyti šiuolaikinę, kuri galėtų tenkinti vartotojų poreikius.

„Tiems, kuriems sunku įžiūrėti, telieka paprašyti kitų, turinčių gerą regėjimą, pagalbos“, – siūlo bendrovės „Vilniaus viešasis transportas“ technikos direktoriaus pavaduotojas.

Jo teigimu, svarstoma ateityje įdiegti žymeklius su spalvotais ekranais.