"Manome, jog miesto taryba neturėtų likti nuošalyje, kai Seime ir Vyriausybėje sprendžiamas "Rail Baltica" projekto įgyvendinimas. Kadangi jokių abejonių nekelia, jog nukreipus tą geležinkelio vėžę nuo Kauno, kur netrukus bus baigtas pastatyti ir su ja susijęs intermodalinis terminalas, o ties juo pastaraisiais metais sparčiai plečiasi Laisvoji ekonomikos zona, bus žlugdomi ne tik verslo bet ir viso regiono plėtros planai.

Todėl ir kviečiame visus Kauno tarybos narius suformuoti bendrą poziciją, kad savivaldos balsas būtų sostinėje išgirstas ir laikomasi projekte seniai numatyto europinio geležinkelio maršruto", - Eltai sakė "Vieningo Kauno" frakcijos seniūnas Povilas Mačiulis.

"Jau kokį dešimtmetį, net iš Briuselio žiūrint, visiems aišku, kad "Rail Baltica" vėžė turi eiti per Kauną. Keista, jog kažkam kilo mintis projektą koreguoti. Nejaugi nesuvokiama, kad tokios nepagrįstos iniciatyvos keisti geležinkelio linijos kryptį prailgins ir apsunkins projekto įgyvendinimą? Manome, jog toks trypčiojimas kenkia ne tik Kaunui, bet ir visai Lietuvai, kurie dar visai neseniai dėjo daug pastangų, kad tas projekto vykdymas prasidėtų" - teigia Lietuvos Respublikos liberalų sąjūdžio frakcijos seniūnas Simonas Kairys.

Pirmadienį Kauno miesto savivaldybės tarybos posėdžio metu pasirašyti dviejų frakcijų iniciatyva suformuluotą rezoliuciją bus pakviestos ir visos likusios miesto tarybos frakcijos.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (310)