„Ši atminimo lenta, bus pats lankomiausias Lietuvos paminklas, kuris bus nuolat prižiūrimas įmonių „Automagistralė" ir „Kauno tiltai“ darbuotojų“, - teigė memorialinę lentą kartu su Alfonso Meškinio dukra Egle atidengęs Lietuvos automobilių kelių direkcijos direktorius Skirmantas Skrinskas.

Kauno meras Andrius Kupčinskas išreiškė viltį, kad šis paminklas greit bus išplėstas - planuojama kitais metais rekonstruoti esamą dviejų dalių tiltą išplečiant jį nuo keturių eismo juostų iki šešių. Ateityje tai turėtų būti modernus šiuolaikiškas tiltas.

Už paramą įamžinant A. Meškinio atminimą jo dukra Eglė padėkojo Iniciatyvinės grupės nariams (kelių ir tiltų statytojams, veteranams, Seimo nariams), kurių prašymu Lietuvos Respublikos Vyriausybė 2012 m. lapkričio 28 d. buvusiam Kleboniškių tiltui suteikė Alfonso Meškinio vardą.

„Praėjo jau devyneri metai, kai mūsų tėtis iškeliavo anapilin. Tačiau mūsų šeimai jis išliko kaip labai darbštus, sąžiningas, tvirtos valios žmogus, kuris kartu buvo ir santūrus, nemėgęs girtis savo inžinerinio darbo pasiekimais, nors pilnai galėjo jais didžiuotis“, - dalijosi prisiminimais A. Meškinio dukra Eglė.

A. Meškinis pastatė Lietuvoje apie 70 tiltų ir viadukų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (12)