Duomenų analitikas Vytautas Lukošiūnas, pasinaudodamas „Regitros“ ir „Sodros“ duomenimis, išanalizavo Lietuvos įmonių transporto parkus ir surinko 100 galingiausių, o kartu – ir brangiausių, automobilių. Jis Delfi sako, kad tokio projekto ėmėsi laisvalaikiu, kadangi domisi automobiliais, duomenimis ir programavimu.

Įdomu, kad bent jau pirmojo dvidešimtuko automobilius dažniausiai valdo mažai žinomos, mažesniuose miestuose veikiančios bendrovės, kuriose mokami atlyginimai neretai ne tik nesiekia šalies vidurkio, bet ir neviršija 1000 eurų prieš mokesčius.

Pats galingiausias Lietuvos verslo valdomas automobilis priklauso Panevėžio įmonei „Agrogas“, užsiimančiai naudotų traktorių ir kombainų bei jų dalių prekyba. Šios bendrovės turto sąraše – 2018 m. gamybos „Brabus GLS 850“. Naujas toks automobilis kainuoja apie 0,5 mln. eurų, „Brabus“ kompanijos inžinierių patobulintas „Mercedes-Benz GLS 850“ išvysto net 625 kw galią.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (32)