Vieną aktyviausių kelionių prasme dienų, liepos 26–ąją, dalyje šiaurinės Prancūzijos penkioms valandoms, kol vyks vasaros olimpinių žaidynių pradžios ceremonija, skrydžiai bus sustabdyti, rašo „Independent“. Nurodoma, kad draudimas įvestas baiminantis teroristinių išpuolių.

„Nuo 18.30 val. iki vidurnakčio vietos laiku beveik visiems lėktuvams 80 jūrmylių (148,16 kilometrų) spinduliu aplink Paryžiaus Dievo motinos katedrą bus draudžiama skristi“, – rašo „Independent“.

Pasak kompanijos „airBaltic“ atstovo Augusts Zilberts, konkretus apribojimas taikomas žaidynių atidarymo ceremonijai, tačiau sustiprintas saugumas ir papildomi apribojimai bus įvesti visų žaidynių metu.

„Prieš žaidynes ir jų metu neabejotinai bus taikomos tokios priemonės kaip uždarų zonų nustatymas“, – Delfi sakė „airBaltic“ atstovas Augusts Zilberts.

Liepos 26 dieną per olimpinių žaidynių atidarymo ceremoniją Paryžius laikinai taps neskraidymo zona

Jo teigimu, jei minėti apribojimai bus taikomi, jie turės įtakos visiems skrydžiams ir visoms bendrovėms, planuojančioms skrydžius iš apribojimų zonoje esančių oro uostų.

„International Ops Bulletin“ skaičiuoja, kad skrydžiai į Paryžių gali susidurti su trikdžiais kur kas anksčiau, nuo 15.30 val.

Dalį skrydžių gali tekti nukreipti

Laikina neskraidymo zona apims didžiuosius Šarlio de Golio ir Orly oro uostus, taip pat į šiaurę nuo sostinės esantį Beauvais oro uostą, kuris yra laikomas pigių skrydžių bendrovių baze. „Independent“ nurodo, kad įprastai vasaros penktadieniais piko metu šie trys oro uostai aptarnauja daugiau nei 350 tūkst. keleivių.

Įspėjama, kad minėtu laikotarpiu bus paveikti ne tik skrydžiai tiesiai į Paryžių ar iš jo, bet ir maršrutai, kurie kerta Prancūzijos sostinę. Tarkime, skrydžių maršrutai iš Londono Heathrow ir Mančesterio oro uostų į Nicą Pietų Prancūzijoje driekiasi virš Paryžiaus, kaip ir maršrutai iš Bristolio į Milaną ar iš Edinburgo į Marselį.

Marselio panorama

„Juos reikės nukreipti virš vakarų Prancūzijos arba Belgijos, taip dar labiau padidinant ir taip didelį spaudimą Europos oro erdvei“, – rašo „Independent“.

„Easyjet“ ir „Ryanair“ pranešė apie atšaukiamus skrydžius

Didžiausia Jungtinės Karalystės pigių skrydžių bendrovė „easyJet“ dėl uždarytos oro erdvės atšaukė 96 skrydžius į Paryžių. Paprastai šiais orlaiviais būtų skraidinama apie 18 tūkst. keleivių.

„Ryanair“ taip pat nurodė, kad dėl įvesto ribojimo yra priversta atšaukti arba keisti dalies skrydžių laiką.

„Ryanair“ lėktuvas

„Keleiviai buvo informuoti, jiems pranešta apie jų pasirinkimo galimybes“, – nurodė bendrovė.

„Wizz Air“ prognozavo, kad gali tekti susidurti su nedideliais vėlavimais, tačiau didelių sutrikimų teigė nenumatanti.

Tądien skrydį iš Vilniaus yra suplanavusi „airBaltic

Tiesioginį skrydį iš Lietuvos į Paryžių liepos 26 dieną yra suplanavusi tik aviakompanija „airBaltic“. Lėktuvas iš Vilniaus pakiltų 13.30 val., o nusileisti Prancūzijos sostinėje turėtų 15.25 val. Trečiadienio rytą bilietą į šį skrydį dar buvo galima įsigyti.

„Tądien turime 2 skrydžius iš Rygos, vieną iš Vilniaus oro uosto, dar vieną iš Talino. Šiuo metu skrydžiai nėra atšaukti, nes vis dar vertiname ir gauname papildomos informacijos apie oficialius apribojimus bei jų laiką“, – komentavo A. Zilberts.

„airBaltic“

Paklausus, ar galima tikėtis, kad skrydžiai gali būti atšaukti dėl kitų masinių renginių ar panašių priežasčių, A. Zilberts patvirtino, kad tai įmanoma, jei to reikalauja vietos valdžios institucijų taisyklės.

„Pavyzdžiui, Vokietijoje darbuotojų streikai gali neleisti pakilti lėktuvams su keleiviais, nes dėl apsaugos darbuotojų streiko oro uostas negali veikti pagal nustatytus kriterijus“, – pažymėjo jis.

„airBaltic“ atstovas pridūrė, kad artėjant olimpinėms žaidynėms bus išleista papildomų taisyklių, o kompanija juos seks ir vertins.

Lietuvos oro uostai nurodė kol kas informacijos iš aviakompanijų negavę.

Tadas Vasiliauskas

„Kol kas nesame gavę jokios informacijos iš oro bendrovių apie tądien atšaukiamus skrydžius. Svarbiausias patarimas keleiviams – jei turi bilietus į Paryžių tai dienai, susisiekti su oro bendrove ir pasidomėti, kokie yra jų planai ir kokios alternatyvos siūlomos“, – Delfi komentavo Lietuvos oro uostų atstovas spaudai Tadas Vasiliauskas.

„Ryanair“ ir „Wizzair“ tą dieną suplanuotų skrydžių į Paryžių neturi. Abi bendrovės į Prancūzijos sostinę skraidins liepos 25 ir 28 dienomis.