Antradienį protestuotojams užplūdus terminalų pastatus buvo atšaukti šimtai skrydžių. Trečiadienio rytą skrydžiai atnaujinti ir vyksta pagal numatytą tvarkaraštį, nors keletas pavienių trečiadienio skrydžių vis dėlto buvo atidėti arba visai atšaukti. Po penkių dienų demonstracijų oro uoste šios susisiekimo infrastruktūros vadovai paskelbė priimantys laikiną nutarimą, draudžiantį protestuotojams įeiti į tam tikras oro uosto erdves. Pareiškime oro uosto vyriausybė teigė, kad „žmonėms bus draudžiama dalyvauti bet kokioje demonstracijoje ar proteste oro uoste, išskyrus specialiai tam oro uosto vadovų paskirtose vietose“.

Šią savaitę Honkongas mini jau dešimtąją prieš vyriausybę nukreiptų protestų savaitę. Protestuotojai vieną aktyviausių pasaulyje oro uostų užplūdo jau penktadienį, demonstracijos visą savaitgalį buvo taikios iki tol, kol antradienio pavakarę oro uostą apėmė chaosas. Protestuotojai neleido keliautojams pasiekti savo lėktuvų – iš lagaminams vežti skirtų vežimėlių statė užtvaras. Jie taip pat surengė masinį sėdėjimą, kuris sukėlė chaosą išvykimo patalpose.

Į oro uostą vakare atvyko riaušių policija, ten jie dar kartą susirėmė su protestuotojais. Viename vaizdo įraše matyti, kaip vienas pareigūnas, protestuotojų užpultas savo paties lazda, staigiai išsitraukė ginklą ir nukreipė į protestuotojus. Iš jo rankų perėmę guminę lazdą, mušdami protestuotojai įvarė policininką į kampą, iš kur jis į saugią zoną buvo nutemptas savo kolegų.

Miesto vyriausybė pasmerkė smurtą oro uoste, sakydama, kad atsakingi asmenys turės už tai atsakyti.

Tuo metu Vokietijos žiniasklaida trečiadienio rytą ragino ES būti budrią ir ginti Honkongo žmonių teises į taikius susirinkimus ir smerkti brutalius susidorojimo veiksmus.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją