Dažnus keleivius viceprezidento lėktuve veikiausiai dar labiau erzina reikalavimas išjungti mobiliuosius telefonus „Blackberry“ ir užsisegti diržus, rašo bloomberg.com.

Abu lėktuvai, kurių papilvės nudažytos žydra, o viršus – balta spalvomis, primena milžiniškas orkas, tačiau protokolas Antrajame oro pajėgų lėktuve, kuriuo vadinamas bet kuris orlaivis, gabenantis viceprezidentą Joe Bideną (dažniausiai tai būna „Boeing 757“), ryškiai skiriasi.

Kai vienas pasaulinės naujienų organizacijos reporteris J. Bideno lėktuve pamėgino užsisakyti gerai žinomo vietos alaus, jam buvo atsakyta, kad suaugusiųjų gėrimai Antrajame oro pajėgų lėktuve netiekiami.

Tuo tarpu dešimtys reporterių, skridusių prezidento lėktuvu, paprastai „Boeing 747“, teigia, kad jame siūloma alaus, vyno ir (kartais) burbono.

Tačiau J. Bideno „Boeing 757“ turi šį tą spaudai, ko neturi Baracko Obamos „Boeing 747“: prieigą, ar bent jau galimybę išvysti aukštus pareigūnus ir patį svarbiausią lėktuvo keleivį.

Tuo tarpu su retomis išimtimis pamatyti B. Obamą žurnalistai gali tik tuomet, kai jis lipa į lėktuvą: energingi šuoliai apatiniais laiptais ir gana mechaniški žingsniai viršuje.

J. Bideno kajutė, įrengta priekiniame lėktuvo trečdalyje, yra atitverta kairiojoje fiuzelažo pusėje. Jo darbo erdvę sudaro darbo stalas, sofa ir pora telefonų. Ši sekcija yra maždaug tokio paties dydžio, kaip vienam žmogui skirta erdvė triviečiame koledžo bendrabučio kambaryje. Virš sofos, kurią per ilgus skrydžius galima paversti lova, kabo „National Geographic“ pasaulio žemėlapis. Viceprezidentas taip pat turi privatų tualetą.

Kaip ir Pirmajame oro pajėgų lėktuve, viceprezidento orlaivyje sėdėjimo vietos žurnalistams įrengtos lėktuvo gale, tačiau pastarajame jos yra kur kas mažesnės. Geriausiu atveju – ekonominė klasė su pliusu ir po tris sėdynes vienoje eilėje. Vienoje eilėje priešais penkis reporteris ir vieną fotografą, keliavusius su J. Bidenu, sėdėjo viceprezidento darbuotojai, slaptos tarnybos agentai ir oro pajėgų įgula. Žurnalistai sienele yra atitverti nuo lėktuvo priekio.

Dar vienas skirtumas: viceprezidento lėktuve dviem tualetais orlaivio viduryje naudojasi tiek darbuotojai, tiek žurnalistai, todėl yra galimybė susidurti su žinomais pareigūnais.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (143)