Eilės susidarė dėl Lenkijos sunkvežimių vairuotojų blokados Dorohusko ir Hrebenės pasienio punktuose pietryčių Lenkijoje – taip jie protestuoja prieš, jų manymu, nesąžiningą Ukrainos krovinių vežimo įmonių konkurenciją.

„Sunkvežimių eilė, laukianti Dorohusko pasienio perėjoje, baigiasi Stolpių vietovėje, esančioje maždaug už 23 km nuo Dorohusko“, – trečiadienį PAP sakė Chelmo policijos atstovė spaudai Ewa Czyz, pridūrusi, kad eilė šiek tiek sutrumpėjo.

„Yra apie 1 100 sunkvežimių. Vidutinė laukimo trukmė – 335 valandos“, – sakė ji, pridūrusi, kad protestas ramus ir jokių incidentų neužfiksuota.

Lenkijos-Ukrainos pasienis


Sunkvežimiai Hrebenės pasienio punkte, turi laukti apie 120 valandų, nes eilėje yra apie 530 sunkiasvorių transporto priemonių, trečiadienį sakė Tomašovo Lubelskio policijos atstovė spaudai.

„Sunkvežimių, laukiančių prie Hrebenės pasienio punkto, eilė baigiasi Dabrova Tomašovskos vietovėje, esančioje už maždaug 25 km nuo sienos“, – pridūrė Malgorzata Pawlowska.

Praėjusią savaitę protestą pradėję Lenkijos sunkvežimių vairuotojai reikalauja, kad Ukrainos įmonėms, vežančioms krovinius, būtų įvesti komerciniai leidimai, išskyrus tuos, kurie gabena humanitarinę pagalbą ir karinę įrangą.

Jie taip pat reikalauja sustabdyti veiklos leidimų galiojimą įmonėms, kurios buvo įsteigtos prasidėjus karui Ukrainoje.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją