"Mes paklausėme, kiek tai kainuos, kadangi kaina pasirodė visai priimtina pagal sąnaudas, tai viskas normalu. Ir juo labiau, kad šita bendrovė dabar būtent Kazachstane", - antradienį LNK žinioms sakė Birutė Vėsaitė, kuri teigė žinojusi, jog skrydį lėktuvu "Hawker 800" užsakė bendrovė "Arvi".

"Mūsų kolegos viceministrai jie, pavyzdžiui, vien Kijeve skrisdami atgal lauks šešias valandas. Na, tai žinote, ministras tiek laiko neturi", - pridūrė B.Vėsaitė, komentuodama faktą, kad kita delegacijos dalis į Kazachstaną vyko reisiniu lėktuvu per Kijevą.

Ūkio ministerija BNS nurodė, kad bendrovės "Arvi" užsakytu verslo klasės lėktuvu skrido ministrė ir dvi jos patarėjos. Visų trijų bendra skrydžio kaina pirmyn ir atgal siekė 8100 litų, arba 2700 litų vienam asmeniui.

Civilinės aviacijos specialistų teigimu, užsakomasis skrydis aštuonviečiu verslo klasės lėktuvu "Hawker 800" iki Astanos ir atgal gali kainuoti apie 30 tūkst. eurų (103 tūkst litų). Vieno keleivio skrydžio kaina vidutiniškai gali siekti 13 tūkst. litų.

Lėktuvu "Hawker 800" iš viso skrido septyni keleiviai. Likę iš 30-ties Lietuvos delegacijos narių skrido reisiniu lėktuvu.

Prezidentė Dalia Grybauskaitė pareiškė, jog B.Vėsaitės skrydis į Kazachstaną verslo bendrovės užsakytu lėktuvu - susisaistymas su verslininkais, keliantis abejonių ministrės veiklos skaidrumu.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (123)