„Rytoj, kovo 24 dieną nebus jokių keleivinių skrydžių į Briuselio oro uostą ir iš jo“, – oro uosto atstovas Arnaud Feistas nurodė trečiadienį paskelbtoje „Twitter“ žinutėje, pareigūnams tęsiant tyrimą dėl tų atakų.

Tai reiškia, kad Zaventemo oro uostas, kuriame yra trys pakilimo ir tūpimo takai ir kuris jungia ES sostinę su 226 pasaulio miestais, bus uždarytas iki pat Velykų savaitgalio, kai daugybė žmonių leidžiasi į keliones, pradžios.

Oro uosto pareigūnai sakė, kad trečiadienį ir ketvirtadienį teks atšaukti maždaug po 600 skrydžių, todėl po atakų, įvykdytų antradienio rytą, bus sutrikdyti apie 180 tūkst. keleivių planai.

Pranešime sakoma, kad oro uostas koordinuoja veiksmus su avialinijomis, mėgindamas padėti tūkstančiams keleivių, įstrigusių dėl šių atakų. Daugelis jų buvo priversti išskristi be savo bagažo, laikydamiesi apsaugos pareigūnų nurodymų.

Oro uostas nurodė, kad palikusieji bagažą galės atgauti savo daiktus, bet kol kas negalės pasiimti savo automobilių.

Tikėtasi, kad krovinius gabenančių lėktuvų reisai Briuselio oro uoste bus atnaujinti anksčiau, bet kol kas apie tai nieko nebuvo paskelbta.

Praeitais metais Zaventemo oro uostas aptarnavo beveik 23,5 mln. keleivių.

Briuselis yra Belgijos ir 28 nares turinčios Europos Sąjungos sostinė; prie šio miesto taip pat įsikūrusi NATO būstinė.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)