Tokį nutarimą, kuriuo siekiama sumažinti koronaviruso infekcijos plitimo galimybes, priėmė ir savo tinklapyje paskelbė Baltarusijos vyriausybė.

Jis skelbia, kad krovinių tranzitas per Baltarusiją galimas tik tais valstybinės reikšmės keliais, prie kurių įrengtos automobilių stovėjimo aikštelės vairuotojams pailsėti ir pavalgyti, taip pat papildyti transporto priemones degalais. Vairuotojams draudžiama išeiti už šių aikštelių ribų.

Tokie keliai išvardinti šiame nutarime.

Juo taip pat nurodoma, kad tranzitu per Baltarusiją vykstantys krovininiai automobiliai ją kirstų kuo trumpesniu keliu ir šalį paliktų per parą nuo įvažiavimo į ją. Numatytos retos šio reikalavimo išimtys: transporto priemonės gedimo, būtino jos pakeitimo, krovimo perkrovimo atvejais, taip pat tada, kai ilgesnį užsibuvimą Baltarusijoje numato konkrečios krovinių pervežimo sutarties sąlygos.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)