Užsienio entuziastai, sekantys skrydžius populiariame tinklalapyje „FlightRadar24“, socialiniame tinkle „Twitter“, pažymi, kad lėktuvas „Boeing“ 737-7Q8, priklausantis aviakompanijai „Transaero“, grįžo į Rygą vos pakilęs, o jo oro eismo kontrolės atsakovas į eterį paleido specialų kodą (squawk code) 7700, kuris reiškia „avarija ir/arba nepaprastoji padėtis“. Tai pakankamai retas kodas (jį gavus žemėje automatiškai įjungiama informavimo apie nepaprastąją situaciją lėktuve sistema), tačiau jis gali reikšti visą problemų spektrą – nuo stipriai susirgusio keleivio iki pagrindinių lėktuvo sistemų gedimo.

Vienas šiuo reisu skridęs keleivis socialiniame tinkle „Facebook“ pranešė, kad netrukus po lėktuvo pakilimo „sprogo variklis“: „Sprogo variklis kaip tik toje pusėje, kur aš sėdėjau, aš jau snūduriavau ir nuo sprogimo pabudau. Atvira ugnis, kibirkštys lėktuvą pasuko į vieną pusę, kažkas lėktuve iš baimės pradėjo šaukti“.

Oficialios informacijos apie šį įvykį kol kas nėra.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (18)