„Oro bendrovė planuoja atšaukti keturis skrydžius, po du atvykimo ir išvykimo, į ir iš Vilniaus oro uosto“, – antradienį LRT radijui teigė T. Vasiliauskas.

„Pagrindinė priežastis, kodėl atšaukiami skrydžiai antradienį ir trečiadienį – antžeminių paslaugų darbuotojų streikas keliuose didžiuosiuose Vokietijos oro uostuose“, – tvirtino jis, pažymėjęs, kad dėl skrydžių alternatyvų bei kitos informacijos žmonės turėtų kreiptis į pačią „Lufthansą“.

Daugiau nei 100 tūkst. „Lufthansa“ keleivių šią savaitę laukia skrydžių trikdžiai, nes Vokietijos paslaugų profsąjunga „Verdi“ paragino savo antžeminių tarnybų personalą antradienį paskelbti 27 valandų streiką.

Dar sekmadienį „Lufthansa“ pranešė rengianti ekstrinį grafiką. Bus paveikti Frankfurto, Miuncheno, Hamburgo, Berlyno, Diuseldorfo, Kelno-Bonos ir Štutgarto oro uostai.

Antžeminių tarnybų darbuotojai streiką pradėjo antradienį paryčiais, o trečiadienį anksti ryte grįš į darbą, paskelbė „Verdi“ Berlyne.

Profsąjunga daro spaudimą dėl derybų su 25 tūkst. darbuotojų – dirbančių bendrovėse „Lufthansa“, „Lufthansa Technik“, „Lufthansa Cargo“, „Lufthansa Technik Logistik Services“, „Lufthansa Engineering and Operational Services“ ir kitose „Lufthansa“ grupės įmonėse, – darbo užmokesčio.

Anot „Lufthansa“, streikuoti pasirengę 20 tūkst. jos darbuotojų.

Atšaukiami antradienio skrydžiai tarp Vilniaus ir Miuncheno


Miuncheno oro uoste darbuotojams paskelbus streiką, antradienį planuoti Latvijos skrydžių bendrovės „Air Baltic“ skrydžiai tarp šio Vokietijos miesto ir Vilniaus yra atšaukiami.

„Dėl darbuotojų streiko Miuncheno oro uoste (Vokietijoje), atšaukti šiandienos „Air Baltic“ kompanijos skrydžiai (atvykimas ir išvykimas) tarp Vilniaus ir Miuncheno“, – Eltai perduotame komentare teigė Lietuvos oro uostų atstovas Tadas Vasiliauskas.

Iš Vilniaus į Miuncheną antradienį buvo numatytas skrydis 17:10 val., iš Miuncheno į Vilnių – 22:00.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją