Praha – mūsų šeimos mylimas miestas, tad labai smagu, kad dabar taip paprastai galime jį aplankyti. Taip pat netikėta, kad tapome pirmojo lietuviškos kompanijos skrydžio dalyviais, net perkirpome simbolinę juostelę. Tikrai smagi kelionės pradžia“, – pirmojo skrydžio įspūdžiais dalijosi ankstyvą rytą į Prahą pakilusi Vilma.

Edmundas į Prahą skrido darbo reikalais, tad buvo patenkintas, kad tiesioginiu reisu gali pasiekti šį miestą, taip sutaupydamas ir laiko, ir pinigų. Vyro teigimu, kasdieniais skrydžiai, žinoma, būtų patogesni, mat verslininkams aktualu visus darbinius reikalus sutvarkyti per vieną dieną.

Pirmojo „Air Lituanica“ skrydžio keleivius Prahos oro uoste pasitiko Lietuvos ambasadorius Prahoje Aurimas Taurantas. „Tikiu, kad reguliarūs skrydžiai iš Vilniaus į Prahą palengvins ir sustiprins ne tik verslo bei turizmo ryšius tarp dviejų šalių, bet ir žmonių tarpusavio draugystę", – sakė jis.

Jozefas Sinčákas, Prahos oro uosto Valdybos pirmininko pavaduotojas, išlydėdamas keleivius, sakė tikįs, kad Praha patraukli Lietuvos žmonėms, tad šis maršrutas neabejotinai užtikrins ilgalaikius santykius tarp Čekijos ir Lietuvos bendruomenių.

„Air Lituanica“ skrydžiai į Prahos Vaclovo Havelo oro uostą bus vykdomi keturis kartus per savaitę: pirmadieniais, trečiadieniais, penktadieniais ir sekmadieniais. Lėktuvas iš Vilniaus kils ryte 9 val. 45 min. ir kelionė truks 1 val. 40 min. Iš Prahos į Vilnių kils 11.50 val. Kelionės trukmė 1 val. 25 min.

Skrydžiai bus vykdomi antruoju „Air Lituanica“ orlaiviu „Embraer 175“, kuriame yra 86 vietos. Bilieto kaina iš Vilniaus į Prahą ir Miuncheną – nuo 149 Lt.

Šiuo metu taip pat yra vykdomi skrydžiai į Briuselį, Amsterdamą ir Berlyną. Iki 2015 m. „Air Lituanica“ skrydžių žemėlapį sudarys 13-16 maršrutų. Per metus planuojama pervežti po 500-600 tūkst. keleivių.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (49)