Lietuva

Aktyviausiai prekiauta „Agrowill Group“ akcijomis, jų kaina dienos eigoje buvo kritusi daugiau nei 4 proc. Investuotojus neramina situacija Kryme bei faktas, jog įmonės bei „Baltic Champs“ susijungimo sąlygose figūruoja naujai išleidžiamos akcijos, kurios, be kita ko, būtų dengiamos ir nuomos teisėmis valdomomis žemėmis Kryme. Prekybos pabaigoje „Baltic Champs“ savininkas nuramino investuotojus pareikšdamas, jog dėl situacijos Ukrainoje neketina nutraukti susijungimo sandorio. Aktyviai prekiauta ir Šiaulių banko vertybiniais popieriais, jų vertė koregavosi 1,69 proc. Rytoj bus pateikti banko sprendimo projektai šaukiamam akcininkų susirinkimui. Pardavėjų spaudimas buvo juntamas ir „Aprangos“ (-2,86 proc.), „City Service“ (-2,7 proc.), „Žemaitijos pieno“ (-2,29 proc.) pozicijose.

Estija

NASDAQ OMX Talino biržoje apyvarta buvo kukli ir nesiekė 300 tūkst. eurų. Pigusių ir brangusių pozicijų skaičius buvo vienodas, indekso vertė kito nežymiai. Vėl aktyviai pardavinėtos „Silvano Fashion Group“ akcijos, jos pigo iki 2 eurų už akciją. Šios įmonės veikla gana tampriai susijusi su Rusija. Nedideli neigiami kainų pokyčiai fiksuoti „Olympic Entertainment Group“, „Tallinna Kaubamaja“ ir „Tallink Grupp“ pozicijose. „Tallinna Vesi“ vertybiniai popieriai brango 0,79 proc., investuotojams tikintis neblogo dividendinio pajamingumo.

Latvija

NASDAQ OMX Rygos biržos indeksas nusileido 1,04 proc., apyvarta siekė 92 tūkst. eurų. Kaip jau įprasta, beveik visa prekyba vyko tik dviejomis pozicijomis – „Olainfarm“ (-5,75 proc.) ir „Grindeks“ (-2,08 proc.). „Olainfarm“ akcijos pardavinėtos labai aktyviai, investuotojams nerimaujant dėl pardavimų Rusijoje ir Ukrainoje – jie sudaro didelę visų pardavimų dalį. Bendrovė kovo 11 d. rengia internetinį seminarą investuotojams, kuriame atsakys į investuotojams rūpimus klausimus dėl susiklosčiusios situacijos. Taip pat bus aptartas 2013 m. IV ketv.