Agentūra paaiškino, kad reitingas nebuvo pakeistas visų pirma atsižvelgus į mažesnį negu prognozuota COVID-19 pandemijos poveikį ekonomikai ir išsaugotą nuosaikų valstybės skolos lygį.

Pasak agentūros, Latvijos ekonomika pastaraisiais mėnesiais atsitiesė ir bendrasis vidaus produktas (BVP) į 2019 metų lygį gali sugrįžti jau 2021 metais, o per kitus 12 mėnesių ekonomikos atsigavimas bus dar spartesnis.

Vyriausybės įgyvendinamos paramos priemonės, taip pat Europos Sąjungos (ES) lėšų įsisavinimas ekonomikos augimą skatins ir vidutiniu laikotarpiu. Agentūros prognozėmis, jau kitąmet Latvijos grynoji skolos našta sumažės“, – rašoma agentūros pranešime.

Nors „S&P Global Ratings“ mano, kad Latvijos vyriausybėje tebevyrauja susiskaldymas tarp politinių partijų, politika Latvijoje formuojama veiksmingai ir tai gerokai palaiko šalies kredito reitingą. Kaip pavyzdį agentūra mini Latvijos gebėjimą atsitiesti po ankstesnių finansinių ir ekonominių sukrėtimų, įskaitant 2007–2009 metų finansų krizę.

Pasak agentūros, Latvijos kredito reitingas galėtų būti padidintas, jeigu, vyriausybei įgyvendinant griežtą fiskalinę politiką, šalies ekonominiai rodikliai, palyginti su kitomis šalimis, toliau gerėtų.

Tačiau „S&P Global Ratings“ taip pat pažymi, kad žemas gyventojų pajamų lygis ir ilgalaikės demografinės problemos ir toliau varžo Latvijos reitingus.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (20)