Centriniai bankai toliau skatina ekonomiką pigesniais pinigais. Vengrijos centrinis bankas, kaip ir tikėtasi, vakar sumažino bazines palūkanų normas nuo 2,40 proc. iki 2,30 procento. Tuo tarpu Turkijos centrinis bankas nustebino ir palūkanas mažino ženkliau, t. y. 9,50 proc. iki 8,75 proc., nors buvo laukta 0,5 proc. „kirpimo“.

Pirmadienį Talino ir Rygos biržos nedirbo, todėl prekyba Vilniuje buvo ramesnė negu įprastai. Iš viso sudarytas 91 sandoris, bendrą beveik 0,6 mln. eurų siekiančią apyvartą didino tiesioginiai sandoriai, kurių sudaryta už 0,522 mln. eurų. Didžiausias (0,253 mln. eurų) sandoris sudarytas „Aprangos“ akcijomis, kurios brango 0,38 proc. iki 2,63 euro. Paprastai po tokių stambių „Aprangos“ sandorių iš bendrovės sulaukiame pranešimų apie vadovybės inicijuotus sandorius. Tikėtina, kad taip bus ir šį kartą. Tiesioginių sandorių sulaukta ir TEO LT, „Linas Agro Group“ – atitinkamai 0,135 mln. eurų ir 0,134 mln. eurų. Veikiausiai šiais sandoriai padaryti pakeitimai institucinių investuotojų portfeliuose, kadangi tiek pirkėjui, tiek pardavėjui atstovavo tas pats finansų tarpininkas.

Šiandien dirbs visos trys Baltijos šalių biržos ir tikėtina, kad investuotojai dėl savaitės pradžioje esančia neigiamo tarptautinių rinkų fono gali padidinti akcijų pasiūlą. Nors šiandien investuotojo kalendoriuje matome LESTO ir „Lietuvos energijos gamybos“ neeilinių visuotinių akcininkų susirinkimų įrašus, juose bus svarstomi mažiau investuotojams svarbūs klausimai – auditoriaus išrinkimo ir atlyginimo už paslaugas nustatymo.