O likvidžiausių Europos bendrovių indeksas Stoxx Europe 600 prekybos sesijos pabaigoje sudarė 1,42 proc. vertės augimą.

Iš esmės svarbesnių naujienų regione skelbiama nebuvo, o kritusios apyvartos ir didesnis suinteresuotumas iš perkančiųjų pusės davė postūmį daugeliui bendrovių akcijų augti. Tik pagrindinių išteklių sektorius (Basic Resources -0,57 proc.) Stoxx Europe 600 indekso sudėtyje vakar dieną patyrė kritimą.

Nuo šių metų pirmųjų mėnesių šis sektorius yra alinamas dėl ne tokios palankios informacijos iš Kinijos, kuri signalizuoja apie šalies ekonomikos silpnumą.

Nuo metų pradžios pastarojo sektoriaus vertė yra sumažėjusi apie 34 proc. Už Atlanto vakar paaiškėjo, kad vartotojų pasitikėjimas šalies ekonomika gruodžio mėnesį išaugo daugiau nei tikėtasi.

Investuotojai buvo teigiamai nusiteikę vakar ir stumtelėjo indeksą S&P 500 į viršų 1,06 proc. Šiandien Kinijoje buvo paskelbta, kad šalies ateities ekonomikos tendencijas atspindintis indeksas yra mažesnis nei mėnesį prieš, jo vertei traukiantis nuo 98,34 iki 98,11.

Paskelbus šią informaciją šalies CSI 300 indeksas judėjo neigiama kryptimi, tačiau prieš pat 10:00 val. įgavo augimo tendenciją ir persisvėrė iš neigiamos pusės į teigiamą su +0,09 proc. pokyčiu. Svarbesnių makroekonominių naujienų šiandien skelbiama nebus.

Valiutų rinkos

Antradienį EUR/USD valiutų santykis svyravo amplitudėje nuo 1,0899 iki 1,0992, dienos pabaigoje valiutų kursui išsilaikant ties 1,0920.

Vakar JAV doleris prieš eurą sustiprėjo 0,44 proc., o šiandien ryte yra matoma priešinga tendencija, euro vertei kylant 0,15 proc. iki 1,0937 proc.

Baltijos vertybinių popierių rinka

Vakar dieną bendra Baltijos šalių apyvarta buvo didesnė (627,9 tūkst. eurų) nei pirmadienį, į pirmąsias gretas pagal aktyvumą išsiveržiant bendrovei „Olympic Entertainment Group“.

Apyvarta poezijoje perkopė 243 tūkst. eurų, bendrovės akcijos vertei mažėjant -1,1 proc. iki 1,8 euro už vienetą.

Rygos biržoje prekyba išsiskyrė „Latvijas balzams“ akcijomis, kurios dienos metu pakilo net 14,4 proc. Vien tik per gruodžio mėnesį suintensyvėjusi paklausa pozicijoje stumtelėjo akcijos kainą nuo 3,12 iki 5,80 euro už vienetą, esant net 85,8 proc. teigiamam pokyčiui.