Pastarosios akcijos brango 1,02 proc., o „TEO“ akcijų kaina liko nepakitusi ir atitiko oficialaus pasiūlymo metu pasiūlytą akcijų supirkimo kainą. Primename, kad šis oficialus pasiūlymas prasideda jau nuo rytojaus. „Lietuvos jūrų laivininkystės“ akcijos brango 3,33 proc., o šių akcijų buvo perleista už 3 tūkst. eurų. Labiausiai pigo „Snaigės“ akcijos – 13 proc. Po oficialaus pasiūlymo pabaigos, sumažėjus likvidumui „Snaigės“ akcijos atpigo jau nuo 0,54 iki 0,401 eurų kainos už akciją.

Taip pat didesniu neigiamu akcijų kainos pokyčiu pasižymėjo „Utenos trikotažo“ akcijos – 9,74 proc.

Talino akcijų buvo birža kiek optimistiškesnėmis nuotaikomis. Iš viso akcijų buvo perleista už 372 tūkst. eurų, o trečdalis šios apyvartos buvo sudaryta „Olympic Entertainment Group“ akcijomis. Pastarųjų akcijų kaina liko nepakitusi – 1,22 euro. Už 89 tūkst. eurų buvo suprekiauta „Tallink Grupp“ akcijų, o pastarosios brango 1,15 proc. Labiausiai brango likvidumu nepasižyminčios „Trigon Property Development“ akcijos – 5 proc. Tarp pigusių akcijų didžiausiu neigiamu pokyčiu pasižymėjo „Baltika“ akcijos – 2,74 proc.

Vis didesnė apyvarta matoma Rygos akcijų biržoje. Pirmadienį čia akcijų buvo perleista už 41,8 tūkst. latų. Du trečdaliai šios apyvartos buvo sudaryta prekyboje „Latvijas Gaze“ akcijomis. Be to, šios akcijos buvo labiausiai pigusios šiandien – 3,01 proc. Brangusių akcijų tebuvo pora – „Grindeks“ ir „SAF Technika“.

Šiandien paskelbtas „TeliaSoneros“ pateikto savanoriško oficialaus pasiūlymo supirkti likusias „TEO LT“ (TEO1L) akcijas cirkuliaras. Priminsime, kad pasiūlymo kaina siekia 0,637 eurų, o jis truks nuo birželio 5 d. iki birželio 29 dienos. Taip pat aišku, kad cirkuliaro sudarymo dieną „TeliaSonera“ valdė 83,4 proc. „TEO LT“ akcijų.

Panašu, kad šiai dienai jos turimas akcijų paketas jau yra padidėjęs iki 84,6 proc. Visgi sudėtinga tikėti, kad švedų bendrovei pavyktų priartėti prie 95 proc. „TEO LT“ balsų ribos. Nors pasiūlymo vertinimas atitinka rinkos vidurkį, tačiau „TeliaSonera“ turėjo pateikti didesnę kainos premiją, siekdama sulaukti dėmesio ypač iš smulkiųjų akcininkų, kuriems sunku atrasti tokių palyginti saugių dividendinių pozicijų.

Šaltinis
Investicinis bankas "Finasta“
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją