Lietuva

Aktyviausiai kaip ir ankstesnėmis dienomis prekiauta Šiaulių banko akcijomis – sudaryta sandorių už 34,6 tūkst. eurų. Banko akcijos dar atpigo – kaina nusileido 0,9 proc. iki 0,316 euro. Šiaulių bankas pirmadienį skelbs 2013 m. IV ketv. finansinius rezultatus. Kaip ir vakar antros pagal aktyvumą buvo pieno perdirbimo įmonės „Vilkyškių pieninė“ akcijos, kuriomis sudarytų sandorių už 31,9 tūkst. eurų, o akcijos kaina dar paaugo 3,5 proc. ir jau siekia 2,08 euro. Į aktyviųjų trejetuką šįkart prasibrovė elektros perdavimo sistemos operatorės LITGRID akcijos, kurios įprastai nepasižymi likvidumu. Šiandien pranešta, kad Energetikos ministerijos turimos „Amber Grid“ akcijos bus perkeltos ant „EPSO-G“, tad darosi vis akivaizdžiau, kad būtent „EPSO-G“ bus „Amber Grid“ akcijų pirkėja iš „Gazprom“ bei „E.ON Ruhrgas International“. Atsižvelgiant į tai, kad „EPSO-G“ yra pagrindinė LITGRID akcininkė, vis labiau tikėtini darosi dideli dividendai iš pastarosios bendrovės tam, kad būtų prafinansuotas „Amber Grid“ akcijų pirkimas. Tiesa, pačios „Amber Grid“ akcijos šiandien koregavosi 2,4 proc. iki 0,8 eurų.

Estija

NASDAQ OMX Talino biržos apyvarta šiandien buvo mažesnė nei vakar. Ji sudarė 335,3 tūkst. eurų. Sandorių skaičius ir vėl buvo mažesnis nei Vilniaus biržoje. Aktyviausiai prekiauta „Tallink Grupp“ akcijomis, kuriomis sudaryta sandorių už 114,7 tūkst. eurų, o akcijos pigo 0,8 proc. iki 0,88 euro. Kitų akcijų apyvarta neperkopė 100 tūkst. eurų. Labiausiai šiandien pigo „Nordecon“ akcijos po vakar skelbtų prastų 2013 m. IV ketv. finansinių rezultatų (apie juos plačiau įmonių naujienose). Akcijos kaina nusileido 2,8 proc. Šiek tiek geriau sekėsi kitos statybos bendrovės „Merko Ehitus“ akcijos kainai. Įmonės finansiniai rezultatai taip pat nebuvo džiuginantys, bet ji bent jau paskelbė apie daug didesnius galimus dividendus už 2013 m.

Latvija

NASDAQ OMX Rygos biržoje apyvarta šiandien buvo daug didesnė nei vakar ir siekė 57,4 tūkst. eurų. Biržos indekso reikšmė vienintelė iš trijų Baltijos šalių biržų augo. Indekso reikšmės kilimą lėmė 0,9 proc. brangusios „Latvijas Gaze“ bei 1,5 proc. brangusios „Ventspils nafta“ akcijos. Didžiąją dalį šiandienos apyvartos sudarė prekyba farmacijos bendrovės „Olainfarm“ akcijomis, kuriomis sudaryta sandorių už 50,8 tūkst. eurų. Visgi akcijos kaina smuko 1,6 proc. iki 7,78 eurų. Taip pat pigo ir kitos vaistų gamintojos „Olainfarm“ akcijos – jos atpigo 2 proc. iki 9,41 euro.