Pagrindinis „Dow Jones Industrial Average“ indeksas leidosi 1,5 proc., kai „Nasdaq“ ir „S&P 500“ nuvertėjo atitinkamai 1,2 ir 1,6 procento.


Vieno didžiausio pasaulio automobilių gamintojo „General Motors“ akcijos pigo 7,43 proc., kai koncerno „General electrics“ akcijos krito 4,59 procento. „Goldman Sachs“ analitikai sumažino pastarųjų akcijų rekomendaciją pirkti į neutralų statusą.

Antradienį Europos akcijų rinkose išliko neigiamos investuotojų nuotaikos ir dauguma akcijų indeksų užsidarė neigiamame fone. Pagrindinis Europos indeksas „FTSEurofirst 300“ nusmuko 1,5 procento.

Londono „FTSE 100“ ir Frankfurto „DAX“ nusileido atitinkamai 1,91 ir 0,64 proc., kai Paryžiaus „CAC 40“ nuvertėjo 1,98 procento.

Finansų sektorius, kaip įprasta, labiausiai įtakojo indeksų sukimą, šveicarų „UBS“ ir britų „Royal Bank of Scotland“ pigo atitinkamai 7,9 ir 5,9 procento. Matalo gavybų bendrovės taip pat sekė žemyn paskui pingančias pramoninių metalų kainas.

Antradienį Azijos akcijų rinkose sustiprėjo skepticizmas dėl JAV 700 mlrd. vertės finansų sektoriaus gelbėjimo plano. Investuotojai abejoja ar ši pagalba suveiks JAV ekonomikos nuosmukio metu. Japonijos akcijų biržos antradienį nedribo dėl išeiginės dienos, prekyba turėtų prasidėti trečiadienį.

Singapūro „Straits Times“ ir Honkongo „Hang Seng Composite“ indeksai nusmuko atitinkamai 2,56 ir 4,15 proc., kai Pietų Korėjos „KOSPI“ pasistiebė 1,44 procento.

Šaltinis
Šias biržos ir makroekonomikos apžvalgas rengia finansų maklerio įmonė “Snoras-Jūsų tarpininkas” (tel. 8-37 322995).
“Snoras – Jūsų tarpininkas”
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją