Rytoj „TEO LT“ skelbs 3 mėn. veiklos tarpinę informaciją. Šiandien prekyba šia pozicija vyko ramiai, akcijų kaina išliko nepakitusi. Dauguma listinguojamų bendrovių vertybinių popierių pigo, tarp jų „Aprangos“ (-1,18 proc.), „Linas Agro Group“ (-1 proc.), „Panevėžio Statybos Tresto“ (-2,65 proc.), „Lietuvos Dujų“ (-0,27 proc.). Investuotojai neramiai reagavo į neigiamas tendencijas pasaulinėse rinkose. Brango tik „Litgrid“ ir „Snaigės“ akcijos, tačiau apyvartos buvo nedidelės.

Estija

Talino biržoje apyvarta buvo solidesnė ir siekė 647 tūkst. eurų, taip pat vyravo neigiamos nuotaikos. „Olympic Entertainment Group“ paskelbė 1 ketvirčio veiklos rezultatus – nors ir fiksuotas pardavimų augimas, tačiau jis buvo gana menkas. Tai rodo, jog kompanijai būtina aktyviai plėstis, nes Baltijos šalyse augimas yra išsekęs. Rinka į rezultatus reagavo neigiamai, bendrovės akcijos pigo 1,49 proc., pasiekta 245 tūkst. eurų apyvarta. Už panašią sumą perleista ir „Tallink Grupp“ vertybinių popierių, jie pigo 1,96 proc. iki 1 euro už akciją.

„Baltika“ pranešė neketinanti mokėti dividendų, tačiau rinka to ir nesitikėjo, nes įmonė palyginti neseniai pradėjo demonstruoti teigiamus rezultatus. Bendrovės akcijų kaina šiandien augo 2,07 proc. Kiek aktyviau prekiauta ir „Merko Ehitus“ vertybiniais popieriais – vakar brangusią poziciją šiandien investuotojai pardavinėjo, numušdami kainą 1,64 proc.

Latvija

Rygos biržos indeksas taip pat patraukė žemyn ir prarado 0,23 proc. savo vertės, pasiekta gana nemaža 170 tūkst. latų apyvarta; jos liūto dalis atiteko „Olainfarm“ pozicijai, kuri pigo 1,28 proc. Įmonė vakar paskelbė apie 19 proc. pajamų mažėjimą kovo mėn., tai nuliūdino rinkos dalyvius. Kiti emitentai dėmesio beveik nesulaukė, 1 tūkst. latų apyvartą, be „Olainfarm“, peržengė „Grindeks“ (-0,2 proc.), „SAF Tehnika“ (-1,83 proc.), „Rigas kugu buvetava“ (+2,85 proc.), Ventspils Nafta“ (-0,93 proc.).