Neįprastai į likvidžiausių pozicijų trejetuką pateko „Klaipėdos baldų“ akcijos, kurių kaina augo 2,6 proc., o apyvarta sudarė 20,3 tūkst. eurų. Toks kainos šuolis yra netikėtas, nes kaina jau peršoko 2 eurų savų akcijų supirkimo maksimalios kainos ribą.

Trečia pagal aktyvumą buvo „City Service“, kurios akcijos šiandien brango 1,6 proc. iki 1,87 eurų. Šiandien bendrovė pranešė, kad „Nordea“ banko Lietuvos filialas suteiks bendrovei iki 96,6 mln. Lt paskolų esamų skolų refinansavimui bei naujų investicijų darymui.

Atsižvelgiant į tai, kad grupės visos skolos bankams sudarė 56,1 mln. Lt, akivaizdu, kad bendrovė turi apie 40 mln. Lt limitą naujų bendrovių įsigijimui. Nereiktų atmesti, kad apie juos gali būti pranešta pakankamai greitai, nes bankas veikiausiai patvirtino skolinimosi limitus žinodamas galimas investicijas.

Estija

Talino biržoje nuotaikos buvo kur kas prastesnės, o apyvarta didesnė. NASDAQ OMX Talino indekso reikšmė krito 1,5 proc. Panašu, kad investuotojai ganėtinai smarkiai ne pirmą dieną fiksuoja pelnus likvidžiausiose pozicijose įmonėms nebesugebant nustebinti savo rodomais rezultatais. Daugiausia prekiauta „Tallink Grupp“ akcijomis, kuriomis sudaryta sandorių už 324,6 tūkst. eurų, o kaina krito 1 proc.

Aktyviau prekiauta ir „Silvano Fashion Group“ akcijomis, pigusiomis 0,8 proc. Apyvarta šios bendrovės vertybiniais popieriais sudarė 173 tūkst. eurų. Galima priminti, kad bendrovė jau praėjusią savaitę pradėjo savų akcijų supirkimą per biržą, tačiau supirkti kiekiai buvo labai nedideli. Po truputį leidžiasi ir „OEG“ kaina. Ji smuko 2,1 proc. iki 1,87 eurų.

Latvija

Rygos akcijų biržoje pasiekta ne tokia ir maža 38,0 tūkst. latų apyvarta. Šįkart abi likvidžiausios biržos pozicijos pigo. „Olainfarm“ akcijų kaina nusileido 2,0 proc. iki 4,95 latų, o „Grindeks“ pigo net 3 proc. iki 6,4 latų. Jų abiejų prekybos apimtys sudarė 29,2 tūkst. latų, o tai yra 77 proc. visos apyvartos biržoje.

Šaltinis
Temos
Investicinis bankas "Finasta“
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją