Bendrovė taip pat yra pateikusi sprendimų projektus visuotiniam akcininkų susirinkimui – dividendai nėra numatyti. Šiandien šios įmonės akcijų kaina nekito. „Grigiškės“ visuotinio akcininkų susirinkimo svarstymui parengė iki 5,7 mln. vienetų akcijų platinimo projektą, platinimo kaina kol kas nėra nustatyta; taip pat siūloma atšaukti akcininkų pirmumo teisę įsigyti naujai platinamas akcijas.

„Aprangos“ vertybiniai popieriai šiandien pigo 1,89 proc. Įmonė demonstruoja gerus rezultatus ir yra pateikusi siūlymą mokėti solidžius dividendus, tačiau paskutiniaisiais mėnesiais stipriai pabrangusi pozicija (+21,6 proc. nuo metų pradžios) nebemasina pirkėjų. „Rokiškio sūrio“ akcijų vertė dar pasikoregavo 1,3 proc. Bendrovės siūlymas mokėti nedidelius dividendus kiek nuvylė rinką. Pigo ir dividendus stabiliai mokančios „Teo“ akcijos. Teigiamas pokytis fiksuotas „Lietuvos dujų“ pozicijoje – šįmet ši įmonė yra dividendinio pajamingumo lyderė.

Estija

Talino biržos indekso vertė beveik nekito, pigusių ir brangusių akcijų skaičius buvo vienodas. Dominavo prekyba „Tallink Grupp“ (196 tūkst. eurų) ir „Olympic Entertaiment Group“ (143 tūkst. eurų) vertybiniais popieriais, kurie pigo atitinkamai 0,98 proc. ir 0,49 proc. „Nordecon“ gavo 6,4 mln. eurų užsakymą, įmonės akcijų kaina rinkoje nekito. „Tallinna Vesi“ vertybinių popierių vertė atitrūko nuo 10 eurų ribos ir po šiandien prekybos kainuoja 10,6 proc. „Silvano Fashion Group“ akcijų kaina nusistovėjusi ties 2,7 euro riba.

Latvija

Rygos biržoje dominavo pardavėjai, o apyvarta nebuvo didelė – beveik 25 tūkst. latų. „Liepajas Metalurgs“ situacija blogėja – įmonės gamyba tampa nereguliari (plačiau apie tai – įmonių naujienose). Prekyba šiomis akcijomis išlieka sustabdyta. Aktyviausiai prekiauta 2,73 proc. pigusiais „SAF Tehnika“ (7,6 tūkst. latų) bei kainos nekeitusiais „Grindeks“ (5,2 tūkst.) ir „Olainfarm“ (3,9 tūkst.) vertybiniais popieriais.

Įmonių naujienos

Kaip ir tikėtasi, „Grigiškės“ papildė akcininkų susirinkimo protokolą nauju sprendimu didinti įstatinį kapitalą išleidžiant 5,7 mln. akcijų. Akcijų siūlymas būtų viešas ir leistų dalyvauti visiems esamiems akcininkams ir potencialiems investuotojams. Akcijų emisija yra ganėtinai nedidelė, nes sudaro 8,7 proc. visų esamų įmonės akcijų. Tikėtina, kad akcijų platinimo kaina bus artima rinkos kainai, jeigu siekiama pritraukti daugiau smulkiųjų investuotojų, bet ji gali būti ir daug didesnė, jeigu bus norima pritraukti didesnių ir stambesnių investuotojų. Atsižvelgiant į tai, kad akcijų emisijos dydis nėra didelis (~12 mln. Lt), akcijų emisijos sėkmingo išplatinimo tikimybė yra didelė, bet aišku, ji labai priklauso nuo pasiūlytos kainos. Tai gali turėti nedidelę teigiamą įtaką akcijos kainai ryt.

„City Service“ paskelbė pasisamdžiusi finansinius patarėjus ieškoti pirkėjų „Ecoservice“ įmonių grupei. Panašu, kad bendrovėnori išsiaiškinti, kaip potencialūs pirkėjai vertina šią šiukšlių išvežimo įmonę ir esant patenkinamai kainai, realu, kad sandoris galėtų įvykti. Sandorio vertę sudėtinga prognozuoti, neturint tikslių duomenų, tačiau tikėtina, kad ji turėtų būti arti 40 mln. Lt. Beje, įdomi ir kita pranešime paminėta užuomina, teigianti, kad „City Service“ ketina didžiausią dėmesį skirti plėtrai užsienio rinkose. Primintina, kad iki kitų metų liepos 1 d. bendrovė turi atsisakyti daugiabučių administravimo veiklos didžiuosiuose Lietuvos miestuose, tad natūralu, kad pamažu pradedama trauktis iš Lietuvos ir su ja susijusios veiklos.

Naujienos iš „Liepajas Metalurgs“ kaskart vis prastėja. Bendrovė paskelbė, kad jos veiklos balandžio mėn. apimtys nėra reguliarios dėl labai sumažėjusių užsakymų iš klientų. Tad balandžio mėn. planuojama dirbti išnaudojant vos 30 proc. pajėgumų. Apskritai, dabartinė plieno produktų kaina yra mažesnė nei bendrovės gaminamos produkcijos savikaina, tad įmonei gamyba vienareikšmiškai yra nuostolinga, kol neatsigaus plieno produktų kaina. Apskritai, įmonės problemos yra labai didelės, turint omenyje ir tai, kad įmonė artimiausiu metu negalės sumokėti kreditoriams, tad tai gali privesti prie to, kad valstybei teks dengti paskolą, kurią ji yra garantavusi, jeigu nepavyks persiderėti su kreditoriais. Apskritai, tokia padėtis yra labai nepalanki smulkiesiems akcininkams, nes jų turimų akcijų vertė gali dar labiau nukentėti, jeigu pati įmonė neišlips iš šios padėties be valstybės pagalbos.