Panašu, kad po truputį blėsta investuotojų susidomėjimas šia pozicija po praėjusios savaitės žinios apie ketinimus įsigyti keturias Latvijos paukštininkyste užsiimančias įmones. Daugiausia antradienį pigo „Agrowill Group“ akcijos, kurių kaina sumažėjo 4,3 proc. iki 0,18 eurų. Šioje pozicijoje taip pat matomas pirkėjų aktyvumo susilpnėjimas, kuris nebeleidžia kainai augti taip, kaip ji kilo birželio mėn.

Pasibaigus prekybai „Vilniaus baldai“ paskelbė, kad Lietuvos bankas patvirtino pagrindinių įmonės akcininkų „Invalda LT“ ir „Invaldos privatus kapitalas“ skelbiamo oficialaus pasiūlymo supirkti likusias įmonės akcijas cirkuliarą. Tai leidžia liepos 15 d. pradėti dvi savaites truksiantį akcijų supirkimą, mokant už akciją 14,869 euro. Tikėtina, kad šis pasiūlymas sudomins nebent didžiausius bendrovės institucinius investuotojus („KJK Fund“ ir „East Capital Management“ valdomus fondus).

Beje, trečiadienį baigiasi „Klaipėdos baldų“ savų akcijų supirkimas. Bent šiai dienai nebuvo akcininkų, atsiliepusių į šį įmonės pasiūlymą supirkti akcijas, mokant 1,7 eurą už vieną akciją.

Estija

Estijoje antradienį akcijų indekso reikšmė krito 0,16 proc., bet akcijų apyvarta sudarė net 1,7 mln. eurų. Didžiausi sandoriai sudaryti „Tallink Grupp“ ir „Olympic Entertainment Group“ akcijomis, kurių kaina krito atitinkamai 0,1 proc. ir 0,6 proc. Aktyviau prekiauta ir „Silvano Fashion Group“ akcijomis, kurios šiandien atpigo 0,4 proc. iki 2,67 eurų, o apyvarta sudarė 138,2 tūkst. eurų.

Antradienį buvo paskutinė diena, kai akcijas įsigiję investuotojai galėjo pretenduoti į „Silvano Fashion Group“ dividendus ir išmokas mažinant įstatinį kapitalą. Iš viso akcininkams bus suteikta 0,2 eurų už vieną akciją. „Premia Foods“ skelbti 2013 m. II ketv. pardavimų rezultatai buvo pakankamai neblogi – metinis pajamų augimas sudarė 6,5 proc. Visgi šios naujienos nepagyvino prekybos bendrovės akcijomis, nes buvo sudaryti vos 2 sandoriai.

Latvija

Rygos akcijų indekso reikšmė augo labiausiai iš trijų Baltijos šalių indeksų. Padidėjimas sudarė net 1,9 proc. Tiesa, prekybos apyvarta vėl buvo nedidelė ir sudarė 19,2 tūkst. latų. Šįkart aktyviausiai prekiauta stiklo pluošto gamybos bendrovės „Valmieras Stiklas Skiedra“ akcijomis, pabrangusiomis net 9,9 proc. iki 1,55 lato.

Investuotojai teigiamai sureagavo į vakarykštę naujieną, kad įmonė ketina įsigyti britų P-D Interglas Technologies, taip pat gaminančią stiklo pluošto produktus. Tiesa, įsigyjama bendrovė yra per pagrindinį „Valmieras Stiklas Skiedra“ įmonės akcininką susijusi įmonė. Taip pat šiandien vėl bango „Grindeks“ akcijos, kurios jau kainuoja 6,45 lato.

Šaltinis
Temos
Investicinis bankas "Finasta“
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją