Vakar dieną brango ir žaliavinė nafta, Brent Oil kylant 2,61 proc. iki 44,03 JAV dolerių už barelį, o WTI Oil stiebėsi 3,27 proc. iki 41,08 JAV dolerio. Vokietijoje vakar dieną buvo paskelbta, kad esama šalies verslo aplinka yra vertinama prasčiau, tačiau dauguma analitikų tikisi, kad ateityje situacija gerės. Už Atlanto paaiškėjo, kad naujai pradėtų statyti gyvenamųjų namų skaičius išaugo 1166 tūkst., kai prieš tai mėnesį šis rodiklis sudarė 1194 tūkst. Bendrai nuotaikos JAV akcijų rinkose buvo teigiamos, S&P 500 indeksui stiebiantis +0,31 proc., o Dow Jones kylant +0,27 proc. Trečiadienį svarbesnių naujienų sulauksime iš JAV, šalyje skelbiant esamų gyvenamųjų namų pardavimus. Analitikai nurodo, kad kovo mėnesį šis rodiklis turėtų apsistoti ties 5,28 mln. (vasario mėn. rodiklis sudarė 5,08 mln.).

Valiutų rinkos

Vakar dieną EUR/USD valiutų santykis kilo 0,4 proc. iki 1,1358 lygio, o šiandien pastarais valiutų lygis nerodo jokio pasikeitimo (10:01 val.). Šiandien galime sulaukti ramesnės prekybos pagrindine valiutų pora, laukiant rytoj numatytos ECB prezidento spaudos konferencijos bei skelbiamų centrinio banko palūkanų normų.

Baltijos vertybinių popierių rinka

Antradienį didesniu prekybos intensyvumu Talino biržoje pasižymėjo azartinių lošimų bendrovė „Olympic Entertainment Group“. Tiesioginių sandorių pozicijoje sudaryta nebuvo, tačiau investuotojai buvo linkę didesniais kiekais keistis akcijomis pavienių pavedimų metu. Bendrai pastarosios bendrovės akcijomis per vakar dieną buvo sudaryta tik 11 sandorių, kurių bendra apyvarta perkopė 104,5 tūkst. eurų, akcijos kainai stiebiantis iki 1,95 euro su +0,52 proc. pokyčiu. Vilniuje išryškėjo komercinis bankas „Šiaulių bankas“ (+0,34 proc.), pozicijoje sudarant 85,8 tūkst. eurų apyvartą. Taip pat investuotojai aktyviau keitėsi „Klaipėdos nafta“ akcijomis, dienos apyvartai viršijant 70,86 tūkst. eurų ir akcijos kainai šoktelint 5,05 proc. iki 0,478 euro/vnt. Šiandien ryte telekomunikacijų bendrovė „Teo LT“ paskelbė, kad pirmojo ketvirčio veiklos rezultatus, pabrėžiant, kad „Omnitel“ įsigijimas buvo teisingas sprendimas. Remiantis finansiniais rodikliais, bendrosios konsoliduotosios pajamos per pirmąjį ketvirtį kilo 2,0 proc., o EBITDA, neįskaičius vienkartinių sąnaudų, padidėjo net 12,5 proc., lyginant su praėjusiais metais.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją