Didesniu nei įprasta apyvartumu pasižymėjo „Vilkyškių pieninės“ akcijos, kuriomis šiandien suprekiauta už 21,8 tūkst. eurų, o kaina paaugo 3,4 proc. iki 1,52 euro. Tokį kainos augimą paskatino žinia apie rekordinį įmonei birželio mėn., kai parduota produkcijos už 32,2 mln. Lt, arba net 38 proc. daugiau nei prieš metus.

Labai stipriai išaugusios pieno produktų kainos eksporto rinkose yra pagrindinis pajamų augimo variklis. Tai taip pat leidžia tikėtis ir neblogo 2013 m. II ketv. pelno rezultato netgi ir atsižvelgus į stipriai augusias žaliavinio pieno supirkimo kainas.

Taip pat šiandien aktyviau prekiauta ir „Invalda LT“ akcijomis, kurios brango 4,2 proc. iki 2,5 euro. Primintina, kad šiuo metu vyksta oficialus pasiūlymas dėl įmonės akcijų supirkimo, tačiau akivaizdu, kad pagrindinių akcininkų pateiktas pasiūlymas nesulauks dėmesio, nes supirkimo kaina ties 2,355 euro yra mažesnė nei rinkoje. Beje, šiandien baigėsi „Klaipėdos baldų“ savų akcijų supirkimas, kuris akcininkų susidomėjimo nesulaukė – niekas nepardavė įmonei jos akcijų už 1,7 euro vienai akcijai.

Estija

Estijoje akcijų indekso reikšmė augo 0,1 proc., o pasiekta akcijų apyvarta vėl buvo nekukli ir sudarė 0,541 mln. eurų. Kaip ir vakar didžiausi sandoriai sudaryti „Tallink Grupp“ ir „Olympic Entertainment Group“ akcijomis, kurių kaina krito dar atitinkamai 0,3 proc. ir 0,6 proc.

Aktyviau prekiauta ir „Silvano Fashion Group“ akcijomis, kurios šiandien atpigo 5,4 proc. iki 2,53 eurų, o apyvarta sudarė 117,8 tūkst. eurų. Trečiadienį buvo pirma diena, kai akcijas įsigiję investuotojai nebepretenduoja į „Silvano Fashion Group“ dividendus bei išmokas mažinant įstatinį kapitalą, kurios bendrai sudaro 0,2 eurų už vieną akciją. Kainos kritimas siekė 0,14 euro ir buvo mažesnis nei išmokų dydis.

Latvija

Rygos akcijų indekso reikšmė smuko 0,4 proc. Jau kelias dienas iš eilės šios šalies akcijų indekso reikšmė juda priešingai nei Vilniaus ir Talino akcijų indeksų reikšmės. Apyvarta biržoje sudarė 21,4 tūkst. latų ir buvo didžiausia šią savaitę. Į apyvartos lyderio poziciją sugrįžo „Olainfarm“ akcijos, kuriomis šiandien pasiekta 11,4 tūkst. latų apyvarta, o akcijos kaina sumažėjo 0,6 proc. iki 4,95 lato.

Mėnesio viduryje bendrovė skelbs birželio mėn. pardavimų rezultatą, tad investuotojai jau pradeda su nerimu laukti, ar iš tikro jau vėl pradėjo matytis vaistų eksporto į Ukrainą rezultatai. Aktyviau prekiauta ir kitos vaistų gamintojos „Grindeks“ vertybiniais popieriais, kurių kaina liko nepakitusi. Po ankstesnio staigaus augimo šiandien 2,6 proc. iki 1,51 lato koregavosi stiklo pluošto gamybos bendrovės „Valmieras Stiklas Skiedra“ akcijos.