Pokyčiai pasaulio akcijų rinkose vakar buvo nedideli – JAV akcijos prekybos sesiją užbaigė mažais pokyčiais, o Azijos indeksai šįryt taip pat rodo gana menką pakilimą. Energetikos sektoriaus bendrovių akcijos brangsta labiausiai, dėl kilstelėjusių naftos kainų. Naujienų beveik nebūta. TVF pranešė ketinantis šiek tiek sumažinti pasaulio augimo prognozę. Italija tai pat sumažino savo BVP pokyčio prognozę šiems metams nuo 1,2 proc. iki -2,4 procento. Ispanija, panašu, greitai nusileis ECB, kuris suteiks šaliai pagalbą, pirkdamas jo trumpo laikotarpio obligacijas antrinėje rinkoje. TVF teigia, kad Ispanijos bankams reikia 40-80 mlrd. eurų, o ne 100 mlrd., kaip teigta anksčiau. Ispanijos bankų atsparumo testų rezultatai bus paskelbti rugsėjo 28 dieną.

Savaitės pabaiga pasaulio akcijų rinkose turėtų pasižymėti labiau teigiamomis nuotaikomis. Vakarykščiai nežymūs akcijų indeksų nuosmukiai bent jau rytinėje prekyboje Vakarų Europos biržose bus kompensuoti iki pusės procento kilimu. Kadangi reikšmingesnių makroekonominių naujienų nesulauksime, stebėsime ramią, veikiausiai nedideliu aktyvumu pasižymėsiančią prekybą. Būtent tokia prekyba, kaip taisyklė, vyrauja Baltijos šalių rinkose.

Vilniaus biržos aktyvumą vakar palaikė vėl suaktyvėjusi prekyba „Aprangos“ akcijomis, kuriomis prekiauta daugiau kaip už 210 tūkst. eurų. Tuo tarpu visos rinkos apyvarta siekė beveik 295 tūkst. eurų, o OMXV indekso reikšmė liko nepakitusi. Esant tokiam kukliam aktyvumui, investuotojams telieka džiaugtis, kad akcijų kainos bent jau nerodo ryškesnių nuosmukių. Tuo vakar negalėjo pasigirti investuojantys Talino biržoje – čia indekso reikšmė sumenko 0,48 proc., o didėjo tik dviejų – „Baltika“ ir „Tallinna Vesi“ pozicijų kainos – atitinkamai po 1,75 ir 0,91 procento.