Manoma, kad FED jau šiandien vykstančiame posėdyje nuspręs pakoreguoti pinigų politikos pokyčius nurodančias užuominas ir sugriežtins „kantrų požiūrį pereinant prie pinigų politikos normalizavimo“. Tačiau labai tikėtina ir tai, kad FED vadovė Dženet Jelen (Janet Yellen) po posėdžio vyksiančioje spaudos konferencijoje nepraleis progos priminti centrinio banko sprendimų priklausomumą nuo makroekonominių duomenų, o ne termino. Pagrindiniai JAV akcijų indeksai smuktelėjo (S&P 500 -0,33 proc., DOW JONES -0,71 proc.), o iždo obligacijos dar brangtelėjo (10 metų trukmės obligacijų pajamingumas krito žemiau 2,05 proc.). Atsitiesė ir EUR/USD kursas, šįryt perkopęs 1,06 JAV dolerio už eurą ribą.

Antradienio prekybos sesija neigiamais akcijų indeksų pokyčiais baigėsi ir Senajame žemyne (EURO STOXX -0,93 proc., Vokietijos DAX -1,54 proc., Prancūzijos CAC 40 -0,64 proc.). Vakar paskelbtas ZEW tyrimų instituto apskaičiuojamas Vokietijos verslo lūkesčių rodiklis parodė verslo nuotaikas toliau taisantis (kovą 54,8 punkto, arba 1,8 punkto daugiau negu vasarį), nors progresą, manoma, kiek sulėtino susirūpinimas dėl Graikijos ir išliekančios geopolitinės įtampos. Galutinis metinės infliacijos įvertis patvirtino kainas euro zonoje vasarį smukus 0,3 procento. Plataus masto turto supirkimo programą pradėjęs Europos centrinis bankas prognozuoja, kad infliacija šiais metais laikysis arti 0 proc., o kitas metais jau kils iki 1,5 procento.

Baltijos šalių biržose investuotojai labiausiai domisi dividendus mokančių bendrovių akcijomis. Bendra prekybos apyvarta (0,72 mln. eurų) buvo 29 proc. mažesnė už šių metų vidurkį, o indeksų vertės pokyčiai bendros krypties neįgavo (OMXV +0,55 proc., OMXR +1,66 proc., OMXT -0,26 proc.). Vilniaus biržoje aktyviausiai prekiauta TEO LT (+0,94 proc.) ir „Šiaulių banko“ (-0,33 proc.) akcijomis. TEO LT kovo 26 dieną planuoja paskelbti audituotą 2014 metų ataskaitą. Tikėtina, kad tą pačią dieną bendrovė praneš  ir eilinio visuotinio akcininkų susirinkimo datą bei sprendimų projektą. „Tallink Grupp“ (-0,36 proc.) su investuotojais pasidalino atnaujinta prezentacija apie bendrovės veiklą. Kadangi naujų faktų ar prognozių bendrovė nepateikė, į pranešimą investuotojai sureagavo labai ramiai. Gerokai aktyviau prekiauta „Olympic Entertainment Group“ (-1,03 proc.) ir „Tallinna Kaubamaja“ (+0,16 proc.) akcijomis, nors bendrovės jokių naujienų nepranešė. Šiandien svarbesnių naujienų Baltijos šalių bendrovės taip pat neplanuoja skelbti, todėl turėtų dominuoti techninė prekyba, didesnį dėmesį skiriant dividendus mokančių bendrovių akcijoms.