Tikėtina, kad dalis investuotojų tikisi, kad visos akcijos, kurias pateiks savų akcijų supirkimui, bus iš jų ir nupirktos, tad tai buvo gera galimybė uždirbti 3 proc. per keturias dienas, jeigu iš tikro savų akcijų supirkimui nebus pateikta 10 proc. „Invaldos“ akcijų. Kol kas iš viso į pasiūlymą pateikta 2,5 mln. akcijų, arba 48 proc. viso superkamo kiekio. Priminsime, kad ryt yra paskutinė diena pateikti pavedimus parduoti „Invaldos“ akcijas per savų akcijų supirkimą už 2,4 euro akcijai.

Taip pat šiandien aktyviai prekiauta ir „Linas Agro Group“ akcijomis, kuriomis sudaryta sandorių už 50,1 tūkst. eurų, o akcijos kaina augo 2,5 proc. Bendrovė paskelbė labai stiprius 2012/2013 m. I pusm. finansinius rezultatus, o lūkesčiai dėl II pusm. rezultatų lieka taip pat neblogi.

Kitos pozicijos didesnio dėmesio nesulaukė ir jų apyvarta neperkopė 10 tūkst. eurų. Beje, šiandien pranešta, kad Šiaulių bankas pabaigė Ūkio banko turto, įsipareigojimų perėmimą. Priminsime, kad Šiaulių bankas iš Ūkio banko perėmė 2,7 mlrd. Lt vertės įsipareigojimų (Indėlių ir investicijų draudimo fondo (IIDF) drausti indėliai) bei 1,9 mlrd. Lt turto, kurį sudaro 800 mln. Lt vertės likvidus bankinis turtas, 800 Lt paskolų portfelis bei 300 mln. Lt vertės kitas turtas. Dar 800 mln. Lt Šiaulių bankui pervedė IIDF, o už juos bankas įsigijo valstybės obligacijų.

Talino biržoje apyvarta nebuvo didelė – sudaryta sandorių už 269,6 tūkst. eurų ir tik viena pozicija „Olympic Entertainment Group“ perkopė 100 tūkst. eurų apyvartos kartelę. Pastarosios įmonės akcijos brango 1,1 proc. iki 1,88 euro. Taip pat brango „Tallinna Kaubamaja“ bei „Tallink Grupp“ akcijos, atitinkamai 0,9 proc. ir 1,2 proc. Po prekybos „Tallinna Kaubamaja“ paskelbė valdybos siūlymą dėl 0,35 eurų akcijai dividendų išmokėjimo už 2012 m. Dividendai yra tokie patys, kaip mokėti praėjusiais metais. Tai investuotojams siūlo 6,0 proc. dividendinio uždarbio galimybę.

Rygoje akcijų indekso reikšmė šoktelėjo net 1,52 proc., o tam didžiausią įtaką turėjo 26,7 proc. brangusios „Liepajas Metalurgs“ akcijos. Tiesa, pastarosiomis akcijomis sudaryta sandorių vos už 1,4 tūkst. latų. Aktyviausiai prekiauta „Latvijas Balzams“ akcijomis, kurių kaina biržoje nepakito. „Brivais Vilnis“, dėl kurios akcijų artimiausiu metu bus skelbiamas oficialus privalomas pasiūlymas, mokant 0,73 lato už akciją, šiandien pigo iki 0,701 lato.

Šaltinis
Temos
Investicinis bankas "Finasta“
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją