Šių akcijų perleista beveik už 1 mln. eurų – sprendžiant iš sandorio dydžio tikėtina, jog Estijoje valdomi fondai perleido šias akcijas nežinomam pirkėjui.

Daugiausia sandorių sudaryta „Aprangos“ akcijomis, kurios pigo 1,93 proc. „Sanito“ vertybiniai popieriai koregavosi 5,11 proc., sudarytas 1 sandoris. Vis daugiau investuotojų nebelaukia galutinio „Sanito“ akcijų išpirkimo ir jas pigiau parduoda biržoje.

„Linas Agro Group“ vertybinių popierių vertė nusileido 1,13 proc. ir priartėjo prie 0,7 euro ribos. Gana aktyviai prekiauta spekuliantų pamėgtomis „City Service“ akcijomis, jos pigo 1,02 proc., sandoriai nebuvo dideli. Tęsiasi „Invaldos“ savų akcijų supirkimo antras etapas, tačiau nemažai sandorių šia pozicija sudaroma ir biržoje. Kaina išlieka 2,3-2,31 euro ribose.

Estija

Talino biržos apyvarta taip pat buvo solidi ir siekė 795 tūkst. eurų. Tiesioginiai sandoriai atlikti „Merko Ehitus“, „Tallinna Kaubamaja“ ir „Silvano Fashion Group“ pozicijomis. Investuotojai skirtingai vertino NT sektoriaus bendrovių galimybes – „Merko Ehitus“ brango 1,95 proc., o „Nordecon“ pigo 2,56 proc. Didelį pardavėjų spaudimą jautė „Silvano Fashion Group“ pozicija, dominavo pardavimai per vieną tarpininką; kaina krito 1,89 proc. Aukštyn toliau kopia „Tallinna Vesi“ vertybinių popierių vertė, ji ūgtelėjo 0,94 proc. Brango ir „Olympic Entertainment Group“ akcijos. Ši bendrovė yra investavusi į auksą, kuris šiandien visame pasaulyje buvo masiškai pardavinėjamas, tačiau tai nepaveikė bendrovės akcijų kainos.

Latvija

Rygos biržos indekso vertė beveik nekito, čia taip pat sulaukėme tiesioginio sandorio – perleistos „Olainfarm“ akcijos. Bendrovė po prekybos paskelbė gana nuviliančius kovo mėn. pardavimo rezultatus. „Rigas kugu buvetava“ siūlys mokėti 0,01 lato dividendus.

Įmonių naujienos

„Olainfarm“ pardavimai kovą vėl buvo silpni ir šįkart ne tik dėl pardavimų Ukrainoje nebuvimo, bet ir dėl pardavimo pajamų mažėjimo Rusijoje. Nekonsoliduotos pajamos (į jas neįtraukiamos vaistinių pajamos) kovą sudarė 2,9 mln. latų ir buvo 24 proc. mažesnės nei prieš metus. Pardavimo pajamų Rusijoje metinis kritimas sudarė 15 proc.

Tiesa, konsoliduotos grupės pajamos kovą krito mažiau – 19 proc. Pardavimo pajamų atšokimo reiktų tik gegužę, kai preliminariai turėtų būti atnaujintas vaistų eksportas į Ukrainą. Beje, grupės 2013 m. I ketv. pelno rezultatas neturėtų būt geresnis nei prieš metus, nors pajamų metinis pokytis 2013 m. I ketv. sudarė 4 proc.

Šaltinis
Temos
Investicinis bankas "Finasta“
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją