Europos ir JAV akcijų rinkų ateities sandoriai rodo pozityvią savaitės pradžią, tikėtina prekyba prasidės maždaug 0,50 proc. pagrindinių akcijų indeksų verčių didėjimais. Valiutų rinkoje EUR/USD kursas svyruoja ties 1,187 JAV dolerio už eurą riba, o populiariausia pasaulyje kriptovaliuta bitkoinas kiek pinga ir šiuo metu už 1 bitkoiną investuotojai moka beveik 40 tūkst. JAV dolerių.

Šią savaitę rinkos dalyvių akiratyje ir toliau bus bendrovių skelbiami ketvirtiniai rezultatai, iš kurių verta išskirti „Alibaba“, „Toyota“, „Uber“, „Moderna“. Iš makroekonomikos rodiklių penktadienį bus skelbiami JAV darbo rinkos duomenys, kur tikimasi pakankamai solidžios darbo rinkos situacijos JAV privačiame sektoriuje.

Baltijos šalių biržose aktyviausiai prekiauta Šiaulių banko akcijomis, kurios brango 0,42 proc. iki 0,725 EUR už akciją. Dar prieš prasidedant prekybai, buvo paskelbti pirmojo pusmečio ir antrojo ketvirčio banko rezultatai.

Žvelgiant iš akcijų kainos krypties ir bendro aktyvumo (1,462 tūkst. sandorių, beveik 2,5 mln. eurų apyvarta), rinka rezultatus įvertino teigiamai, tad ir toliau galima tikėtis susidomėjimo šiais vertybiniais popieriais, ypač išliekant teigiamoms pasaulinių rinkų tendencijoms.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)