Investuotojai nevienareikšmiškai įvertino rugpjūčio mėnesio ISM paslaugų pasitikėjimo rodiklį (54,5 punkto), indikuojantį sparčią sektoriaus plėtrą. Ir nors tai yra gera naujiena, rinkoje šiek tiek didėja lūkesčiai, kad JAV ekonomikai ir toliau demonstruojant gerą būklę gali prireikti papildomų veiksmų iš FED, kas savaime pabrangintų skolos kainą.

Lenkijos centrinis bankas pirmą kartą per tris metus sumažino bazines palūkanų normas, kurios šiuo metu yra 6 procentai. Įdomiausia tai, kad tokio ženklaus ir 0,75 proc. siekiančio palūkanų normų mažinimo nesitikėjo dauguma ekonomistų (prognozuota 0,25 proc.), ypač turint mintyje, kad metinė infliacija Lenkijoje išlieka aukšta (10,1 proc.). Toks sprendimas iškart daugiau nei 1 proc. atpigino zlotą ir šiuo metu EUR/PLN kursas svyruoja ties 4,5757 zloto už eurą.

Baltijos OMXB indeksas išlaiko teigiamą pokytį (+0,29 proc.), biržų apyvarta 1,5 mln. eurų. Aktyviausia prekyba vyko „Ignitis grupė“ (+0,49 proc.) ir „Enefit Green“ (+2,5 proc.) akcijomis, kurių perleista atitinkamai už 319 tūkst. ir 257 tūkst. eurų. Baltijos oficialiame sąraše didžiausią neigiamą pokytį pasiekė Šiaulių bankas (-0,77 proc., apyvarta 77 tūkst. eurų). „LHV Group“ ( +0,42 proc.) atnaujintame 2023 metų finansiniame plane numatomos 14 proc. didesnės palūkanų pajamos, bet 4 proc. mažesnės mokesčių ir komisinių pajamos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją