Rinkos dalyviai viliasi, kad pasaulio lyderių diplomatinės pastangos neleis konfliktui Artimuosiuose Rytuose išsiplėsti. Galima konflikto eskalacija gali lemti didėjančias naftos kainas ir augančius infliacijos lūkesčius. Kol kas nafta nuo Izraelio ir „Hamas“ karo pradžios reikšmingai nebrango. Šiuo metu WTI rūšies naftos kaina siekia apie 86,48 JAV dolerio už barelį.

Vertinant galimą Lenkijos parlamento rinkimų pabaigą ir galimus koalicijos variantus, Lenkijos zlotas toliau brangsta iki 4,4529 zloto už eurą. Lenkijos opozicija panašu, kad turės pakankamai balsų formuoti valdančiąją daugumą. Tokiam scenarijui įsigyvendinus, tai reikštų populistų pralaimėjimą ir sklandesnius Lenkijos santykius su Europos Sąjunga. Į tai teigiamai reaguoja ir WIG20 birža (+5,31 proc.), atspindinti 20-ties Lenkijos bendrovių akcijų kainų kryptį. Valstybės 10 metų skolos vertybinių popierių (PLN valiuta) pajamingumas mažėjo maždaug 14 bazinių punktų iki 5,64 procento. Pajamingumų mažėjimas taip pat signalizuoja pasitikėjimą Lenkijos politine kryptimis.

Baltijos skolos vertybinių popierių rinkose pastatų priežiūros ir inžinierinių sprendimų bendrovė „Civinity“ išplatino 8 mln. eurų vertės 2 metų trukmės obligacijų emisiją, kurios metinės palūkanos siekia 11 procentų. Pritrauktos lėšos panaudotos 2021 emisijai išpirkti.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją