JAV Atstovų rūmai pritarė prezidento siūlymui padidinti ekonomikos skatinimo pakete numatytas išmokas gyventojams nuo 600 iki 2000 dolerių. Dėl šios nuostatos dar turės spręsti Senatas. Didžiosios Britanijos svaro sterlingų kursas euro atžvilgiu smuktelėjo 0,91 proc. (iki 0,908 svaro už eurą).

Jungtinės Karalystės premjeras B. Johnson‘as pripažino, kad pasiekto susitarimo su Europos Sąjunga nuostatos dėl galimybių teikti finansines paslaugas nėra tokios, kokių jo vyriausybė siekė. Manoma, kad sudėtingesnis priėjimas prie ES rinkos pakenks Londono, kaip finansų centro, konkurencingumui. Pasiektas susitarimas su ES garantuoja prekybą be tarifų ir kvotų prekėmis, bet neapima paslaugų sektoriaus, kuris sudaro apie 80 proc. šalies ekonomikos. ES šalys narės gali jau šiandien formaliai patvirtinti susitarimą, Jungtinės Karalystės parlamentas balsuos rytoj.

Azijos akcijų biržose šįryt 8.30 val. Lietuvos laiku Kinijos „Shanghai Composite“ buvo nukritęs 0,53 proc. dauguma kitų indeksų kilo (Japonijos NIKKEI +2,66 proc., Honkongo „Hang Seng“ +0,84 proc., Pietų Korėjos KOSPI +0,33 procento).

Baltijos šalių biržose – „Express Grupp“ akcijų kainos šuolis. Žiniasklaidos grupės akcijų perleista už 255,4 tūkst. eurų, kaina ūgtelėjo 9,49 proc. – iki 0,75 euro už akciją. Didžiąją dalį apyvartos sudarė stambus tiesioginis sandoris už 204 tūkst. eurų. Jau pasibaigus prekybai pranešta, kad pagrindinio akcininko ir stebėtojų tarybos nario H. Luik‘o netiesiogiai valdomų akcijų dalis po gruodžio 22-28 d. sudarytų sandorių padidėjo iki 60,28 procento.

Didesnę apyvartą vakar pasiekė tik Šiaulių bankas – akcijų perleista už 262,9 tūkst. eurų, kaina padidėjo 0,20 proc. (iki 0,492 euro už akciją). Daugiausiai sandorių (429) sudaryta „Tallink Grupp“ akcijomis, kurių kaina nukrito 1,94 proc. (iki 0,706 euro už akciją). OMXB indekso vertė sumažėjo 0,10 proc., trijų biržų apyvarta siekė 1,84 mln. eurų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)