Vis dėlto apie bendrą rezultatų tendenciją bus galima kalbėti tik sulaukus „Alcoa“ ataskaitos,  kuri yra vertinama kaip puikus rezultatų indikatorius, galintis nubrėžti tolesnę rinkos kryptį. Vakar JAV akcijų rinkos atsitraukė nuo rekordinių aukštumų – DOW JONES ir S&P500 smuktelėjo atitinkamai 0,26 proc. ir 0,39 procento.  Obligacijų rinkose dėl skirtingų pinigų politikos krypčių JAV ir Vokietijos 10 metų trukmės obligacijų pajamingumų skirtumas tapo didžiausias per paskutinius 15 metų. Bazinių palūkanų normų didinimo JAV laukiama jau kitų metų viduryje, tuo tarpu ECB dar prieš mėnesį mažino palūkanas ir pristatė papildomų ekonomikos skatinimo priemonių paketą.

Nedarbo lygis Lietuvoje mažėja. Nedarbo lygis Lietuvoje liepos pradžioje siekė 8,6 proc. arba 0,6 proc. mažiau negu birželio pradžioje ir 1,6 proc. mažiau nei prieš metus.

Baltijos šalių rinkose naujienų nepaskelbta, prekyba buvo sekli, sudaryti 316 sandorių už 406 tūkst. eurų, o indeksų pokyčiai buvo nežymūs (OMXT +0,22 proc., OMXT +0,08 proc., OMXR -0,07 proc.). Šiandien „Tallink Grupp“ (-0,27 proc., 15 tūkst. eurų apyvarta) mokės dividendus. Įprastai, pastebima tendencija, kad Talino biržos investuotojai yra labiau linkę reinvestuoti dividendus, todėl jau artimiausių prekybos sesijų metu naujos lėšos gali kiek padidinti prekybos aktyvumą ne tik „Tallink Grupp“, bet ir kitų bendrovių akcijomis. Paskutiniu metu Talino bendrovės akcijos susidūrė su padidėjusia pasiūla – per paskutinį mėnesį akcijos pigo beveik 4 procentus. Pardavėjų pusės stiprėjimą siejame su keliais aktyvesniais instituciniais pardavėjais. Tuo tarpu į rinkos dalyvių akiratį grįžta „Linas Agro Group“, kurių akcijos vakar brango 1 proc. iki 0,705 euro, apyvarta buvo 56 tūkst. eurų. Nuo gegužės mėnesio akcijų kaina šoktelėjo beveik 12 procentų, Manome, kad investuotojai tiki LNA1L perspektyvomis ir laukia gerų bendrovės veiklos rezultatų.