Azijos biržos šiandien krenta jau šeštą prekybos sesiją iš eilės – 9:15 val. Lietuvos laiku HANG SENG buvo nusmukęs 0,68 procento.

Tokijo birža dėl nacionalinių švenčių yra uždaryta nuo antradienio ir pradės veikti tik rytoj. Europos Komisija sumažino vidutinę infliacijos prognozę, kuri 2016 metais turėtų siekti 0,2 procento.

Europos šalys yra skatinamos koncentruotis į darbo rinkos modernizavimą ir skolos mažinimą. Prancūzija, Ispanija ir Italija buvo paminėtos dėl Europos Sąjungos patvirtintos biudžeto disciplinos nesilaikymo.

Šiame kontekste 5-7 baziniais punktais krito ilgalaikių obligacijų pajamingumas – šiuo metu dešimties metų trukmės JAV ir Vokietijos obligacijų pajamingumas yra atitinkamai apie 1,79 proc. ir 0,2 procento.

EUR/USD kursas apsistojo ties 1,15 riba, rinkai itin atidžiai sekant FED atstovų pasisakymus ir laukiant JAV darbo rinkos ataskaitos, kuri bus paskelbta šį penktadienį (15:30 val. Lietuvos laiku).

Po įtikinamos pergalės pirmalaikiuose rinkimuose Indianos valstijoje ir pagrindinio konkurento Tedo Kruzo pasitraukimo, kandidatas į JAV prezidento postą Donaldas Trumpas beveik užsitikrino vietą Respublikonų stovykloje ir turi itin gerus šansus gauti 1237 delegatų balsų jau birželį, taip išvengdamas partijos nacionalinės konvencijos.

Venesuelos vyriausybės obligacijos toliau pigo. Jų kainą numušė paskelbta ataskaita apie tai, kad naftos gavybos apimtis per pirmąjį šių metų ketvirtį smarkiai susitraukė – iki 2,59 mln. barelių per dieną.

Šaliai, kuri išgyvena gilią recesiją (2015 metais ekonomika traukėsi 5,7 proc.) ir balansuoja ties mokumo užsienio kreditoriams riba, itin svarbus kiekvienas už eksportuojamą naftą gautas doleris.

Baltijos šalių biržos atsispyrė neigiamoms pasaulinėms tendencijoms (OMXV +0,39 proc., OMXR +0,60 proc., OMXT +0,09 procento).

Ažiotažas dėl prasidėjusio Estijos finansų grupės „LHV Group“ viešojo akcijų siūlymo (IPO) didina investuotojų norą pirkti Šiaulių banko (+1,98 proc.) akcijas.

Rinkos dalyviai vertina tai, kad lietuviškojo banko santykiniai kainos rodikliai yra gerokai patrauklesni – P/E ir P/B rodikliai siekia 3,94 ir 0,85 bei yra apie 3 kartus mažesni nei pagal siūlomą akcijų platinimo kainą (6,95 euro) suskaičiuoti „LHV Group“ rodikliai.

„Tallink Grupp“ (+0,56 proc.) vakar paskelbė balandžio mėnesį pervežusi atitinkamai 1,4 ir 2 proc. mažiau keleivių bei jų transporto, kita vertus krovinių pervežimas išaugo net 9,4 procento. Nepaisant šiek tiek sumažėjusių keleivių srautų, bendrovės akcijų kaina pakilo ir dar labiau priartėjo prie psichologiškai svarbaus 1 euro lygmens.

Vakar vykusiame „Nasdaq Vilnius“ organizuojamame įmonių vadovų susitikime su investuotojais „LHV Group“, „Klaipėdos naftos“, Šiaulių banko ir „Agrowill Group“ atstovai pristatė savo bendrovių veiklą.

Šiandien atitinkamai galima laukti didesnio rinkos dalyvių susidomėjimo ir aktyvumo prekiaujant minėtų bendrovių akcijomis, o renginyje negalėję sudalyvauti investuotojai bendrovių prezentacijas gali rasti Baltijos biržų interneto puslapyje. „Silvano Fashion Group“ valdyba balandžio 29 d. skelbtoje metinėje ataskaitoje pateikė pelno paskirstymo siūlymą.

Dividendams siūloma skirti 5,7 mln. eurų, t. y. 0,15 euro už akciją.
Primename, kad prekyba šiandien nevyks Rygos biržoje, o rytoj nedirbs visų trijų Baltijos šalių biržos.