„Vilniaus baldų“, kurių pagrindinis akcininkas – „Invalda“ – akcijos brango 2,74 proc. Pigo pienininkų sektoriaus bendrovių akcijos, teigiamas pokytis fiksuotas tik „Pieno Žvaigždių“ (+3,2 proc.) pozicijoje. „Klaipėdos baldai“ po prekybos pranešė apie savų akcijų supirkimą po 1,5 euro – tai 8 proc. daugiau nei rinkos kaina. Dėmesio nestokojo ir „Linas Agro Group“ vertybiniai popieriai – jų suprekiauta už 48 tūkst. eurų, kaina paaugo 0,75 proc. Rekordinis praeitų metų pelnas investuotojų įvertintas teigiamai, akcijos nuo metų pradžios yra pabrangusios 18,25 proc. Šiaulių banko akcijos kotiruojamos brangiau po Ūkio banko žlugimo, šiandien jos brango dar 3 proc. ir dabar kainuoja 0,27 euro.

Talino biržoje apyvarta viršijo 1 mln. eurų, sudaryta 318 sandorių. Aktyviausiai prekiauta „Tallink Grupp“ akcijomis – jos brango 2 proc., nors įmonės paskelbti praeito mėnesio veiklos rezultatai buvo silpnoki. „Olympic Entertainment Group“ vertybiniai popieriai brango 2,13 proc., „Tallinna Kaubamaja“ – 2,89 proc. „Baltika“ akcijos šiuo metu ant bangos – po gerų 4 ketv. rezultatų kasdien stebime teigiamus pokyčius biržoje. Tuo tarpu „Silvano Fashion Group“ akcijų kaina niekaip neišlipa iš 2,6-2,7 euro ribų.

Latvijos biržos indeksas ūgtelėjo 0,26 proc., akcijų perleista už 60 tūkst. latų. Aktyviausiai prekiauta „Grindeks“ pozicija – ji brango 1,95 proc. Įmonė neseniai pranešė apie praeitais metais uždirbtą rekordinį pelną. „Olainfarm“ akcijų kaina vėl atsitraukė nuo 4 latų ribos. „Latvijas Gaze“ vertybinių popierių vertė nepakito.

Šiandien baigėsi oficialus „Invaldos“ pasiūlymas dėl savų akcijų supirkimo. Pateikta paraiškų parduoti 5,382 mln. akcijų, kai bendrovė siekė supirkti 5,18 mln. akcijų, tad iš pateiktų akcijų bus supirkta 96,26 proc. visų „Invaldos“ akcijų. Tikėjomės, kad gali būti pasiūlyta iki 15 proc. visų įmonės akcijų, tad supirkimo rezultatai rodo, kad lūkesčiai buvo pernelyg dideli ir mažiau investuotojų pareiškė norą parduoti akcijas įmonei už 2,4 eurų akcijai kainą.

Dabar aišku, kad laisvų akcijų lieka 5,6 mln. vnt, o tai sudaro 12 proc. visų akcijų. Primintina, kad per 45 dienų laikotarpį (veikiausiai balandžio pabaiga, gegužė) po akcininkų susirinkimo, kuris tvirtins reorganizavimo planą, visi akcininkai galės bendrovei parduoti akcijas už 6 mėn. svertinį kainos vidurkį, kuris realiai bus arti 2,4 eurų. Tad akcijos kaina rinkoje neturėtų nusileisti stipriai žemiau dabartinio lygio. Beje, tikėtis, kad šias akcijas parduos daugiau nei 10 proc. visų akcininkų, taip pat tikėtis, sunkiai realu.

„Klaipėdos baldai“ paskelbė apie dar vieną savų akcijų supirkimą, kurio metu sieks supirkti 675 tūkst. akcijų, mokant po vieną 1,5 eurų, arba didžiausią patvirtintą savų akcijų supirkimą kainą. Primintina, kad vien praėjusių metų pabaigoje bendrovė dukartus bandė pirkti savas akcijas (pirmą kartą siūlė 1,2 eurų, kitą 1,25 euro už akciją), bet susidomėjimo šis pasiūlymas nelabai sulaukė. Šįkart panašu, kad įmonė nori rimtai susipirkti kuo daugiau akcijų, tad uždėjo tokią kainą, kokios akcijų rinkoje nebuvo nuo 2006 m. pabaigos.

Tikėtina, kad toks siūlymas jau sulauks daugiau dėmesio iš įmonės smulkiųjų akcininkų. Tokiu būdu pagrindinis įmonės akcininkas, „SBA Furniture Group“ bando pasididinti savo balsų dalį įmonėje ir taip leidžia toliau tikėtis „Klaipėdos baldų“ pasitraukimo iš akcijų biržos per artimiausius metus. Beje, „SBA Furniture Group“ jau turi užtenkamą dalį balsų, jeigu reiktų balsuoti dėl dukterinės įmonės delistingavimo iš biržos.